Чистиха улица "Студентска" в Смолян с полиция

Със съдействие на полицията, една от най-тесните и натоварени улици в Смолян, каквато е „Студентска” , беше почистена от сняг и ледени коловози.

За да може да мине снегорин, от фирмата ангажирани с пътното поддържане през зимата „Титан Клинър” се обърнаха към органите на реда след поредица от сигнали на недоволни граждани.

 Полицаите трябваше да се намесят, за да регулират преминаването на автомобилите, както и за да се издирят собствениците на возилата, неправомерно паркирани върху платното.  Масово шофьорите използват успоредната на булевард „България” улица, за да паркират и често движението по нея е почти невъзможно. Поради тази причина и разчистването й е затруднено, тъй като греблото не може да мине.

На място, за да инспектира работата по разчистването се включи и управителят на фирмата Владимир Росенов.

Той коментира, че е създадено добро взаимодействие с органите на реда и при подобни ситуации винаги се търси тяхната помощ, защото често гражданите реагират и отказват да преместят колите си при молба на фирмата.

Според Росенов безразборно паркираните автомобили са най-сериозния проблем при почистване на улиците в града. Друг проблем е различната собственост на някои улици, която не е обозначена с табели и не се знае кой трябва да ги поддържа.

Като пример управителят на фирмата даде околовръстното шосе или пътят между кварталите Устово и Райково. За лошото им състояние звънели много хора, за да се оплачат, но и двете трасета трябва да се почистват от друга фирма.

Трудности има и при улиците без изход, които на някои места в града са прокарани от гражданите, построили преди години къщи на тях. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини