Кучешкият приют в Смолян оцеля, съкращават 28 щата от администрацията

На поредното заседание на местния парламент днес в Смолян, се прие новата структура на общинската администрация, от която се закриват 28 щата, считано от 1 януари 2012г.

Според кмета Мелемов обаче зад съкращенията не стоят реални хора, а се закриват незаети щатни бройки.

В докладната на  кмета Николай Мелемов беше включено и закриване на Ветеринарната амбулатория със стационар, известна в Смолян като „кучкарника”.

Тази точка от дневния ред на сесията предизвика най- разпалени дебати, като в ролята на яростна опозиция срещу докладната на кмета, влезна групата на БСП.

Кметът Мелемов предложи да се съкрати Общинската ветеринарна амбулатория със стационар, в която работят пет души, с аргумент че общинското звено няма статут и не изпълнява функциите си и за него се правят „безсмислени разходи”. Според кмета намеренията са да се построи приют за бездомни кучета извън града и така да се реши проблема с безпризорните четириноги. Според директивите на ЕС това трябва да стане до 2014г., като звеното трябва да отговаря и на ред изисквания, които в момента не са изпълнени.

От БСП обаче скочиха, с мотива, че драмата с кучетата в града ще се изостри още повече след закриване на приюта. Така след остри дебати общинският съвет реши да не се закрива общинското звено, ангажирано с бездомните животни.
На днешната сесия не се постави и въпросът за съдбата на Фолклорен ансамбъл „Родопа” , след като премиерът заяви преди дни, че държавата поема издръжката му.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини