Избраха адвокат Иван Апостолов за делегат на Смолян в НСОРБ

Общинският съветник от БСП в Смолян адвокат Иван Апостолов бе избран за делегат на община Смолян в Националното Сдружение на общините в Република България. Той бе номиниран за поста от ръководителя на групата съветници от Левицата, адвокат Милко Гавазов, с мотива, че бившият шеф на местния парламент е най-подходящия делегат в сдружението на общините, заради богатият му опит като юрист и политик, познаващ от близо проблемите и нуждите на местното самоуправление.

Освен това адвокат Апостолов има натрупан солиден опит като общински съветник, бил е и два мандата председател на общинския съвет,както и шеф на Сдружението на общинските съвети в България.

Апостолов събра повече гласове от номинацията на ГЕРБ – адвокат Филип Топов, който е новият председател на Общинския съвет в Смолян. Кандидатурата на адвокат Топов бе подкрепена и от кмета на общината Николай Мелемов, но мнозинството от общинските съветници дадоха подкрепата си за номинацията на БСП Иван Апостолов. Кандидатурата на Топов бе издигната за втори път, след като на предишното заседание на местния парламент не получи подкрепа.

Топов не успя да се класира и за мястото на представител на общината в Асоциацията на родопските общини, след като болшинството от съветниците гласуваха за бившия зам.-кмет на община Смолян Костадин Василев, по настоящем съветник от Коалицията „Заедно за Смолян“. Василев ще бъде и зам.-делегат в Сдружението на общините.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини