Смолян и областта потъна в снежни преспи

16-ти час продължава снеговалежът над в Смолян и региона и въпреки че  15 машини на пътната фирма „Титан Клинър” почистват улиците в града, движението е силно затруднено.

Снежната покривка расте с минути и в града достига 40 см., а по високите части на планината е надхвърля 60 см.

Всички пътища са „пробити“, с изключение на най- тежкия път в общината до село Мугла, който с първия снеговалеж ежегодно става непроходим.

Към момента селският път все още е затворен и по него снежната покривка е най-дебела. Верижна машина и трактор разчистват трасето, като се очаква до 16.00 часа да се отвори, но само за високо проходими автомобили.

Пътят до село Турян е почистен и опесъчен.

Заради хвърлената сол по някои от най-силно натоварени улици в Смолян, като „Тракия“, „Родопи“, бул. „България“   са се  образували дълбоки коловози и движението е силно затруднено.

Снежните бабуни и неравности ще се премахнат след като солта спре да топи ледената основа, обещават от снегоподдържащата фирма

Около 30 служители почистват тротоарите, пешеходните зони и обществените места.

В От „Титан Клинър“ призовават гражданите също да се включат в почистването на жилищните райони, междублоковите пространства, както и пред фирмите.

 Очаква се снеговалежът да продължи до утре на обяд, което ще доведе до влошаване на пътната обстановка.

Видимостта също е намалена до 150 м заради силния валеж и мъгла. В общината и града остават

ограниченията – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. Тъй като снегът е мокър се създава и опасност за чупене на клони и изкореняване на дървета.

В „Титан Клинър“ е осигурено 24- часово дежурство. На телефон 62298 гражданите могат да подават сигнали за непроходими и опасни участъци.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини