Обилни снеговалежи се очакват тази вече в Смолянско

Обилни снеговалежи се очакват тази вече в Смолянско. Прогнозата получена в базата на фирмата „Титан Клинър“ в Смолян, която отговаря за зимното поддържане, е че снегът в планината да започне да вали след  17.00 часа. Според синоптиците снеговалежът ще продължи през цялата нощ, като се очаква съществена снежна покривка. Снеговалежът ще усложни съществено пътната обстановка в региона. Поради очакваните валежи в пътно-поддържащата фирма е изготвен оперативен план. Осигурено е 24-часово дежурство на шофьорите и работниците по поддръжката на пътищата.

Снегорините са заредени и изправни, машините за хвърляне на пясък се зареждат с пясък и сол.

От „Титан Клинър“ призовават водачите да не предприемат пътуване при влошени метеорологични условия, както и при влошена пътна обстановка, особено ако са без  подходящи зимни гуми и вериги.

Умоляват се и  гражданите да не паркират по улиците, тъй като това затруднява почистването на снега.

Ще се приемат и сигнали за непроходими участъци на телефона на фирмата:

0301/ 6 22 98

 От „Титан Клинър“ напомнят, че съгласно приетите регламенти приоритетно се подържат централните градски улици, линиите на градския транспорт, пътищата до полицията, пожарната, болницата и училищата.

През изминалото денонощие на територията на Смолян са работили общо 8 специализирани машини. Най-много сняг е паднал в квартал „Каптажа“, където почистването на снега е започнало в 19.00 часа. В момента 4 машини опесъчават улиците с рискови участъци от заледяване.

Снегорини почистват пътищата до Мугла и Турян, като след тях се движи и машина за разпръскване на пясък. По тези две направления са въведени ограничения, като всички автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини