Трябват още 10 хил.лв. за топла вода в плувния басейн в Смолян

Инициативата  "За децата на Смолян – плуване за здраве" събира необходимите пари

за проект за инсталиране на соларна система за отопление на плувния басейн в VІІ СОУ в града.

Подобна система ще се намали до минимум нуждата от подгряване на водата в плувния басейн целогодишно, като ефективността, особено през летните месеци ще бъде изключително висока.  

Стойността на проекта за соларно отопление  е 70 000 лева, като до момента е подкрепена, както от община Смолян, осигурила 20 000 лв., така и от Програмата за Малки Проекти на Глобалния Екологичен Фонд с 40 000 лева.  

Необходими са още 10 000 лева за събирането, на които

Сдружение "Проект Родопи",  Спортен клуб по плуване -Смолян  и Плувен клуб "Родопа Смолян", се обръщат към всички граждани на Смолян с апел да се включат и да подкрепят финансово проекта. Така в дългосрочен план басейнът в VII СОУ „Отец Паисий”, който е единствен в града, ще стане място не само за подготовка на спортисти, но и ще даде възможност на малки и големи да упражняват любителски водните спортове.

Средствата на плувния басейн са минимални, тъй като издръжката за него е по схемата за делегираните бюджети.

Няма обаче допълнителен финансов ресурс за поддържането на спортните съоръжения, което налага икономии и не създава максимално добри условия за плуване.

Тази година Райфайзенбанк се съгласи да включат инициативата "За децата на Смолян – плуване за здраве"  в годишната си дарителска кампания.

Така всеки желаещ, физическо или юридическо лице, ще може да дари сумата чрез вноска на каса във всеки офис на  Райфайзенбанк по сметката на плувния клуб.

Даренията ще могат да се правят и чрез банков превод на хартиено платежно нареждане от съответната банкова сметка на наредителя (във всяка една банка) или чрез банков превод, нареден он лайн от съответната сметка на наредителя.

Особено очаквани са даренията, направени от служителите на самата банка, тъй като съгласно условията на кампанията „Райфайзенбанк” добавя по 100 лева за всяко дарение, направено от неин служител.

Данни:

Титуляр: Спортен клуб по плуване, Смолян

IBAN: BG08RZBB91551001845998

BIC: RZBBBGSF

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини