Над 3хил.лв. събраха с футбол за изоставени деца в Широка лъка

3 350лв. бяха събрани от петте издания на благотворителния футболен турнир Организаторите на турнира ще успеят да зарадват в навечерието на Коледа децата от Дома за деца лишени от родителски грижи в смолянското село  Широка лъка.

На 17 и 18 декември 2011 г. в Спортната зала в гр. Смолян се проведе благотворителен футболен турнир на малки врати за аматьори. В спортната проява взеха участие 27 отбора. След изключително оспорвани мачове и невероятни обрати, шампион на турнира стана отборът на „Белатрикс”, следван от „Белия Балет”, а трети се нареди тимът на „Лос Кулес”. За най-атрактивен отбор бе избран М&М и приятели, а за най-спортсменски – „Реферите”.

Инициатори и организатори на благотворителните мачове са смолянчаните  Антоан Шотаров, Васил Русинов, Божидар Шуманов, Цветан Петров, Виктор Лалев, Младен Кадиев, Димитър Овчаров.

Наградите на победителите връчи кмета на Община Смолян Николай Мелемов, а доброто настроение на участниците в турнира и публиката бе гарантирано с богатата музикална програма с участието на танцова формация и двойки от Клуб по спортни танци „Фен 85” , Клуб „Хоро”, както и томбола.

Последната за тази година - пета проява на футболистите бе включена в проекта на Министерството на физическото възпитание и спорта „Никога не е късно за ново начало”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на проекта е възможно повече хора в трудоспособна възраст активно да се включат в занимания със спорт, както и да бъде разбрана ползата и необходимостта от спорта. Медийната подкрепа бе дело на MYTEAM.BG.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини