Кметът Мелемов издаде заповед за снегопочистването в община Смолян

Ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми и собственици на търговски обекти, се задължават да предприемат необходимите действия и да организират почистването от сняг на подходите към сградите, прилежащите тротоари, пешеходни зони, стълбища и площадки, както и да събарят по безопасен начин надвисналия сняг и ледени висулки.

 Задължават се гражданите и домоуправителите да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации.

 Да се ограничи паркирането на моторни превозни средства на пътната и уличната мрежа в общината, за да се осигуряване на безпрепятствена работа на снегопочистващата техника, пише още в кметската заповед.

На лицата, които не изпълнят задълженията си по Наредбата за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и  защита на имуществото на територията на община Смолян, ще бъдат налагани санкции, на основание Раздел Х, чл.71, ал.1, т.3 и т.4, от служителите на общинска администрация.

Осъществяване на контрола по настоящата заповед е възложен на  зам. кмета на община Смолян арх. Георги Даскалов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини