Държавата отпуска 150 хил.лв. на фабриката за ски в Чепеларе

Правителството одобри договора за изграждането на общинска пътна инфраструктура с община Чепеларе.

С договора  се одобрява  държавно финансиране от почти 150 хил.лв. за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура до имота, където фирмата „Амер Спортс България” ЕООД изпълнява инвестиционен проект „Разширение и модернизация на фабрика за ски, гр. Чепеларе”.

От бюджета на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за тази година  чрез Българската агенция за инвестиции на община Чепеларе  ще се предостави сумата от 149 754 лв.

Проектът на „Амер Спортс България” ЕООД е сертифициран като инвестиция клас А и е на стойност 7,8 млн. лв.

В рамките на три години единствената компания за производство на ски у нас предвижда поетапно разширяване на съществуващото предприятие и увеличаване капацитета на производството. Планира се  капацитетът на произведении ски да достигне до около 1 млн. чифта годишно.

Планира се да бъде изградено ново производствено хале с площ около 3100 кв. м, разширение на съществуващ склад и административно-битови помещения с всички необходими инсталации. По проекта ще се закупят, машини, оборудване и съоръжения за производството на новите продукти.

От началото на годината до момента са инвестирани 7,7 млн. лв.

С реализацията на проекта ще бъдат създадени нови 100 работни места, които ще се прибавят към работещите в момента във фабриката над 550 души.

„Амер Спортс България” ЕООД е регистрирано в България през 2008 г., когато купува активите за производство на ски и сноубордове на „Пампорово Ски” АД. Основният предмет на дейност на дружеството е производство на ски и зимни артикули. Годишното производство на двете фабрики в групата (Алтенмаркт, Австрия, и Чепеларе, България) представлява над 25% от световния пазар на ски.

„Амер Спортс България" ЕООД продава своята продукция директно на фирмите Атомик-Австрия и Саломон-Франция, като основните пазари са ЕС, САЩ, Япония. Приходите от продажби на българското дружество за 2010 г. са близо 60 млн. лв. През периода 2008-2010 г. са инвестирани над 6 млн. лв. в разширение и модернизация, оборудване и подобряване на вътрешнозаводската инфраструктура.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини