Димитровград се бори за най-зелен град с Алеята на новия живот

Навръх Цветница в Димитровград бе дадено началото на "Алеята на новия живот", символизираща родените след 2010 година деца в общината

С инициативата "Алея на новия живот" смята да кандидаства община Димитровград в тазгодишната надпревара за най-зелен град в България коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net главният еколог Пламен Митков. "Смятаме, че начинанието по засаждане на над 200 дръвчета навръх Цветница в парк Марица тази година е една добра инициатива, която заслужава да бъде оценена", каза Митков.

До 6 декември най-късно Министерството на околната среда и водите събира т.нар. "зелени" идей.  В кампанията могат да се включат както общини, така и граждански инициативи,  осъществили различни екомериоприятия като опазване на водните ресурси, създаване и опазване на добра зелена система, намаляване употребата на хартия, използване на рециклирани материали, използване на велосипеди за придвижване.

За да бъде класирана инициативата, тя трябва да е придала нов облик на населеното място, казват организаторите. И още- важно е начинанието да е ангажирало повече хора, а те да са поели част от финансирането на еко акцията. Изпратените от общините и организациите инициативи ще бъдат оценени от компетентно жури, а резултатите ще станат ясни на 13 декември.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини