Подпалиха с коктейли Молотов имението на цар Киро

От всички страни гори имението на Цар Киро в Катуница, съобщи „Фокус”. Минути след 21 часа тълпата разби един от входовете към къщите на ромския бос и нахлуха вътре. Къщите са запалени, полицията и жандармерията не предприемат действия спрямо разгневените младежи. Предполага се, че основната част от атакуващите младежи са от футболните агитки на двата най-големи пловдивски клуба.


Най-активните са около двеста души, които разбиха оградата, разкъсаха загражденията на полицията и жандармерията и нахлуха в царкировите къщи. Изкъртени са всички входни врати, от всички посоки се вижда огън. Съседите в района заявиха, че се страхуват как ще изкарат нощта, като си заминат полицията и жандармерията. Някои от тях казаха, че не са имали проблеми със самия Кирил Рашков, но са имали проблеми с внуците му и с роднините му, които са ги наричали гяури. Главният комисар на МВР Калин Георгиев прави опити да успокои тълпата.


Пожарната засега не реагира на запалените къщи. Всички телевизии, които са в района, и медиите, предават наживо. Напрежението ескалира, като местните не са сред подпалвачите, най-активни в запалването на къщите на ромския бос са външни лица.

С коктейли „Молотов" и камъни протестиращи запалиха къщата на цар Киро в Катуница. Горя и паркиран наблизо автомобил, съобщава News.bg

Силите на реда са изградили входно-изходни пунктове по всички пътни артерии, водещи към Катуница, където се спират всяко превозно средство за проверка. Също така патрули на полицията следят и контролират в селото и около него.
Малко след 19 часа в селото пристигна и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Той отиде при къщата на Цар Киро, която е отцепена от плътен кордон жандармеристи в очакване на нови протести по-късно тази вечер.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини