Тежка катастрофа със загинал и ранен затвори за часове Е-79

Един човек е загинал при тежка катастрофа в района на Кресненското ханче. Сблъскали са се два камиона - с българска и македонска регистрация.

При катастрофата, станала малко след 4 часа, е загинал пътуващ в кабината на българския камион мъж, чиято самоличност се изяснява, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ранен е и шофьорът на българския ТИР - 44-годишен мъж от Ямбол, който е закаран в болница и няма опасност за живота му.

„В момента се опитваме да се свържем с транспортната фирма, чиято собственост е ТИР-ът, за да се установи и самоличността на загиналия мъж”, заяви говорителят на ОДП-Благоевград Гергана Моралиева, цитирана от "Фокус".

Водачът на македонския ТИР е прегледан в болницата в Сандански и е освободен. Той е без сериозни наранявания.

Главен път Е-79 бе напълно блокиран почти до 9 часа. Опашката от тирове и леки автомобили достигна над 10 км в двете посоки.

Ямболски ТИР е превозвал двигатели, които при удара са се изсипали на пътното платно, съобщи БГНЕС.
При сблъсъка се откъснал предният ляв мост на ремаркето на македонския ТИР. Наложи се да бъде изтеглен в отбивка край пътя.

Останките от ямболския камион, с помощта на кран, бяха качени на автовоз и изтеглени до кресненските ханчета. Фадрома събра и разчисти пътното платно от поне десетината двигатели, превозвани от ТИР-а, а платното беше опесъчено заради разлялото се по пътя масло.

Към 9,30 ч. БМВ се заби в мантинела на път Е-79 край Симитли и затрудни допълнително трафика, натоварен заради 4-часовото затваряне след катастрофата в Креснеското дефиле, предаде БГНЕС.
Екипите на КАТ-Пътна полиция изтеглиха колата при отбивка след Симитли. Не се съобщава за жертви или ранени.

Шестнайсет души са били ранени при станалите 16 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Само в София са станали 53 леки и 4 тежки произшествия, при които са били ранени четирима души. От началото на месеца пък при катастрофи са загинали 32-ма.

Пътните настилки в страната са мокри на отделни места. Магистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" са мокри. АМ "Марица" обаче е суха, съобщиха от пресцентъра на СБА.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини