ДПС ще се бори за оставката на правителството

За слушателите на „Радио К2” депутатът от ПГ на ДПС Христо Бисеров поясни основната цел на предстоящия вот на недоверие: „Действията на Цветан Цветанов са основанията за искане на оставката на правителството, истинската мишена обаче е Бойко Борисов”. Народният представител заяви: „Като националноотговорна българска партия констатираме провала на управлението на ГЕРБ, смятаме, че този едноличен режим, основан на полицейщина, е пагубен за държавата”, предаде КРОСС.

Той си обяснява неуспеха на проекта за промяна на НПК, свързан с т. нар. съществуване на вечния обвиняем, да мине на първо четене със „страха на ГЕРБ от разрастване на вътрешнопартийната интрига в партията”. Според Бисеров, проблемите вътре в управляващата партия се отразяват на ежедневната работа на законодателната власт.

В ефира на „Радио К2” депутатът прогнозира, че подкрепата за този вот на недоверие, измерена в политически партии, ще бъде най-широка: „Малките промени в парламента винаги са отражение на много големи такива извън парламента”.

Христо Бисеров сподели, че не е взето окончателно решение за кандидатурата на ДПС за президентските избори: „Възможността да издигнем самостоятелен кандидат е естествена стъпка в развитието на партията.” Основната цел на ДПС ще бъде да се осигури перспектива за бъдещото развитие на държавата. Депутатът увери, че те последни ще обявят своята кандидатура, като изрази и убеждението си, че ГЕРБ ще загубят на президентските изброи. За „Радио К2” Бисеров изтъкна: „В хода на кампанията за президентските избори хората ще имат възможност да видят пълната изчерпаност на ГЕРБ, защото ще се проведат дебати върху всички сфери.”

На предложението на „ Радио К2” да се внесе законопроект за издържане на медиите на конкурсно начало, депутатът заяви: „Наистина няма смисъл държавата да финансира партиите, а те от своя страна медиите. Този проект е сериозна стъпка, но е необходим предварителен дебат, за да се осъществи”.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини