Опозицията захапа кучетата на Бойко. Преглед на националния печат

„Стандарт": Опозицията захапа кучетата на Бойко

Сини и червени захапаха премиера заради "кучешката" реплика. В един глас соцлидерът Сергей Станишев и Ваньо Шарков от СДС поискаха Бойко Борисов да се извини за изпусната в събота в Созопол фраза. "Моите кучета са страхотни, но са като българите - здраво трябва да се държат", заяви през почивните дни край морето премиерът в разговор с дама, докато обсъждаха нрава на четириногия й любимец порода лабрадор.
"Ухапването от кучета страшно боли, лечението е тежко и те изважда извън строя за дълго време", коментира червената Корнелия Нинова. Социалистите посветиха почти целия си редовен вторнишки брифинг на репликата на премиера и заявиха, че "живеем в кучешка епоха". Станишев припомни, че това не е първият гаф на Борисов и цитира думите му от 2009 г. за човешкия материал у нас. Докато течеше пресконференцията на "Позитано" 20 , премиерът отсече пред агенция "Фокус", че няма да коментира лъжите на Станишев.

„Дума": Всички срещу ГЕРБ за промените в конституцията

Промените в конституцията заради пакта на Дянков няма да минат в пленарната зала. Депутатите от ГЕРБ се оказват единствените, които биха подкрепили идеята с гласуване.
Промените в основния закон бяха гласувани вчера на първо четене в специално създадената комисия по темата. Там с гласовете на ГЕРБ измененията бяха приети, но разпределението на силите показа, че текстът няма шанс. Според изискванията на конституцията тя може да бъде променена с гласовете на три четвърти от всички депутати при три поредни гласувания. Това означава, че "за" трябва да гласуват най-малко 180 народни избраници. Поправките на Дянков обаче засега са подкрепени единствено от ПГ на ГЕРБ.
БСП са категорично против, сините гласуват "въздържал се", а от "Атака" изобщо не участваха в гласуването. ДПС отказаха изобщо да се включат в обсъждането на промените и бойкотираха работата на специалната комисия за конституционни промени.

„24 Часа": Размислиха - нощният ток поскъпва само с 2%

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране размисли и се поправи - и дневният, и нощният ток ще поскъпне с до 2% от юли. Това каза шефът й Ангел Семерджиев.
Само преди дни точно той заяви, че нощната тарифа ще се вдигне с от 5 до 10 на сто, което предизвика бурна реакция. Още от края на април топлофикациите настояваха тя да скочи, тъй като заради евтиния нощен ток хората се отказвали от парно.
За по-висока цена настояват още от ЕВН и Е.он. Вчера в комисията се проведе открито заседание за цените на природния газ, а оттам и на топлинната енергия. Газът ще поскъпне с 4,7 на сто от юли при 6,9%, искани от "Булгаргаз". Според шефа на компанията Димитър Гогов задържането на цената може да доведе не само до финансови, но и до ликвидни проблеми и дружеството да не може да плати авансово доставки от "Газпром". Като не можеш да платиш - не вземаш, казва Гогов. Той напомни, че "Булгаргаз" има да прибира 117 млн. лв. дългове, като 70 млн. са само оперативните задължения на столичната топлофикация.

„Новинар": Делото „Батко" зацикли, върнаха го на прокуратурата

СГС върна обратно на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия шеф на Пътната агения Веселин Георгиев - Батко. Със същия акт на Георгиев се разрешава да напуска страната в следващите два месеца. Делото е върнато заради допуснати нарушения, още когато на Георгиев е повдигано обвинение. Първо той е бил обвинен за едно престъпление, а след това за още две.
Делото беше почти пред финал, когато съдия-докладчикът по него - Георги Колев, беше избран за председател на ВАС. Така се наложи процесът да започне отначало, а присъда не беше произнесена.
Георгиев стана известен като Батко заради това, че докато управляваше Пътния фонд, е възлагал обществени поръчки за строеж на пътища на фирмите на братята си.

„Труд": България била най-евтина в Европа

България има важно конкурентно предимство като туристическа дестинация в Европейския съюз - тук е най-евтино за средния му гражданин според данни, които Евростат обяви във вторник.
Това не означава, че българинът живее най-добре, тъй като цитираната информация не сравнява доходите.
Общото ниво на потребителските цени у нас е 51% от средното за съюза, съобщи статистическата централа на ЕС. Цените в българските ресторанти и хотели са още по-конкурентни - 45 от средните за съюза според Евростат.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини