Една испанка срещу Евро Пакта

Пуерта дел Сол, 15 май. Сн.: Wikimedia.org

19 юни е ден на интернационален протест на indigados - "недоволните". "Ние не сме стока в ръцете на политиците и банките" ще се чува по улиците и площадите на различни градове в Испания, Португалия, Полша, Ирландия, Румъния, Холандия, Англия. В подкрепа ще протестират в Япония и в Бразилия, на 18 юни. Гърците, те от доста време не са се прибирали, от 12 юни. Роса обяснява какво искат всичките тези хора и защо ще стоят с вдигнати ръце срещу полицейските отряди. На предишните протести бяха употребени сълзотворен газ и гумени патрони. Имаше групи провокатори, според демонстрантите, хора от специалните служби, които предизвикваха сблъсъци с полицията. Някои от световните агенции отбелязаха тероризъм, други - полицейско насилие.

Здравейте, добро утро Хуан Рамон. Слушайте, аз исках да се отбележи нещо, за да ви посоча, а също и на г-н Понс, че на 23 и 24 юни в Европейския парламент, одобрение ще трябва да се даде на нещо, наречено Евро Пакт, за който никой не говори.

На 19 юни трябва да кажем, НЕ на Евро Пакта.

Тъй като това е социално-икономически атака срещу социалните права - вашите права

Ние сме за Истинска демокрация СЕГА! - движението "15-ти май" (15 M), на възмутени граждани, които излязоха масово на 15 май да преминават по улиците и площадите на Испания.

Новата дата е 19 юни, за да се денонсира открито само това, до което Евро Пакта води.

Евро Пактът е пакт на големите международни европейски банки. Евро Пактът е атака срещу гражданите на Съюза, особено тези на по-бедните страни, като Гърция, Португалия, Ирландия, и разбира се, Испания.

Всички ние страдaме в резултат на анти-социални промени и съкращения от повече от година. 

Това, което искат да направят с Евро Пакта, или договор на Големите банкери, е да си гарантират, че дълговете на националните банки на Гърция, Испания, към големите немски и френски банки, ще се платят до последно евро, независимо, че тези банки са били зад спекулативното кредитиране, имоти мехури, и лесен кредит, чрез които те направиха огромни състояния - техните акционери, както и техните бордове на директорите и съветници и босове, мисля, че сега, когато времената са трудни, всички ние, гражданите ще трябва да платим за това.

Трябва само да видите Гърция, която е на ръба.

Но това не е Гърция: това са само на гръцките граждани.

И след това може да дойде ред на Португалия, Испания и Ирландия.

Това е възмущение, че Евро Пакта, Пакта за банкови спекулации, който няма прецедент в историята на европейския капитализъм, се случва зад гърба на гражданите, и че европейските членове на парламента, на когото ние всички плащаме от нашите данъци, ни мамят, зад стена от мълчание.

Единственото нещо, което те правят, е да навредят на интересите на гражданите, и, разбира се, да защитят на интересите на класата на собствениците, който е финансовата сила на банките, особено международните немски и френски банки, и разбира се, също от BBVA и Santander, които, ние трябва да се има предвид,, че нашата испанската държава, правителството, вече се е предало и инжектира 30 милиарда евро! 30 милиарда евро - те са извадени от пенсии, от тяхното замразяване, те са взети от кредитите на собствениците на малки фирми, които виждат как техните бизнеси затварят ден след ден, увеличавайки безработицата. Защото трябва да защитим банковия сектор! 

Банковият сектор никога не губи. Как е възможно, че BBVA и Santander, които са направили огромна печалба през последните четири години на криза,  да не може да претърпят загуби, но междувременно гражданите могат да претърпят загуби?

Това е една несправедливост. Ние трябва да спрем Евро пакта.

Ние, гражданите трябва да излезем по улиците, независимо дали сме от испанската държава или на европейските граждани, и да кажем СТИГА!

Евро Пакта не трябва да бъде позволено да се случи.

Всички да се обединим срещу Евро Пакта. За една социална Европа, от благоденстващи държави със социални права.

Ние няма да позволим тези социални постижения, тези постижения на социалната държава - заради алчността на банкерите, заради алчността на спекулантите- да изгорят.

Всички граждани да се вдигнат! Всички граждани срещу Евро Пакта.

Ето защо на 19 юни вземете вашия град! Вземете улицата! За истинска демокрация Сега!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини