Премиерът даде обещаните 30 хил.лв.за родопска църква

Премиерът с щастливия кмет на Средногорци преди половин година, когато парите бяха само обещание

Министър-председателят Бойко Борисов преведе по сметка на църквата „Св.Иван Рилски” в село Средногорци, обещаните в края на 2010г. пари за ремонт.

В храма на най-голямото село в община Мадан вече започнаха ремонтните работи на течащия от години покрив, потвърди отец Васил Маджаров.

Наетата строителна фирма работи на пълна пара и  до края на май строителните ремонти трябва да приключат.

 Преди началото на възстановителните работи местният свещеник направи водосвет и курбан за здраве и берекет. Като приключим отново ще направим необходимото, за да благодарим на Бога, че всичко е станало, допълни отец Маджаров.

Съвсем неочаквано в края на ноември миналата година, православният храм в маданското село успя да се сдобие с нужните 30 хил.лв. за смяна на покривната конструкция.

При посещението на премиера в родопското село 60годишната касиерка на църквата Мария Таушанова се престраши и в прав текст отправи искането си пред Борисов.

Тогава той обяви, че ще даде парите, но те ще бъдат взети от бюджета за предизборна агитация на ГЕРБ и кметът на Средногорци Светлан Младенов няма да има плакати и картички за кметския вот.

"Не ми трябват пари за кампания. Аз и без това съм преизбиран само с работа и срещи с хората, защото тук всички се познаваме", коментира тогава щастливият управник Младенов.

„Че има ли по-добра предизборна кампания от това да ти оправят храма и да не ти вали дъжд на главата докато си палиш свещ и се молиш”, шушукаха пък местните хора и благодаряха на 60-годишната Мария Трошанова, че успяла да издейства парите от Борисов.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини