10 финалисти в конкурса за непопулярна българска група

Приключи първият етап на конкурса за непопулярна група, която ще вземе участие на Loop Elevation. В рамките на един месец 312 групи и изпълнители от цяла България заявиха своето желание да участват на музикалното събитие заедно със звездите от Jamiroquai, 30 Seconds To Mars, Cypress Hill, Hurts, Stereo MC’s, Dog Eat Dog и др. Стилoвете, в които се изявяват най-много банди и изпълнители у нас, се оказаха power и heavy metal. Други предпочитани стилове от българските музиканти са ska и raga, които са призвание за близо 30% от кандидатите.

Интересен е фактът, че в музикалното състезание нито един поп изпълнител не е изявил желание за участие. Въпреки, че конкурсът е за българска група или изпълнител, заявки за участие бяха получени от Македония, Румъния, Италия и Русия. От всички участници организаторите на Loop Elevation избраха 10 имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала. Това са:

1.Pornographic Monster
2.BGz
3.Da Small Tragoediaz
4.Вяра Попова
5.Funkaround
6.Der Hunds
7.Southwick
8.Macrophone
9.Regenkatzen
10.Balkan Scientist Dub Project

Десетте групи са стилово разностранни като сред тях има джаз и фънк, алтърнатив, трип хоп и електронни формации. Подборът на кандидатите е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша.

Вторият етап на конкурса ще се проведе в понеделник, 16-ти май, от 20:00 часа в столичния бар Radio Café. В него членовете на останалите български банди – Остава, Tri O Five, Sepuko 6, Monyx и ODD Crew ще дадат своите гласове за един от 10-те финалисти. Освен участие на сцената на фестивала, победителят от конкурса ще има възможност да се изяви и в unplugged концерт, който ще бъде излъчен в програмата на най-новата българска музикална телевизия T-Rock TV.

Източник: kafene.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини