Където спят децата

Руати / 8г. / живее в Камбоджа върху сметище, а матракът му е от автомобилни гуми.

Хуан Давид живее в барака,построена от баща му на един хълм. Той е едно от децата, които Джеймс Молисън избира за снимките си. Въпреки езиковите бариери с тях, Молисън внимателно  обяснява на всеки член от семейството каква е целта на проекта му. С помощта на преводачи и след обмяна на информация и минало, творбите успяват да предадат посланията. 
"Имах фотоапарат Polaroid, и винаги можех да дам още една снимка на децата. Това е важно и има огромно значение за мен."

„Where Children Sleep“ е едновременно красива и много тъжна серия от снимки, визуален урок за условията на живот по целия свят. Ще видите африкански тенти, малки розови принцеси, бездомни симпатяги, китайски последователи.

Картини на неравенство между различните страни, култури и социални слоеве чрез портрети на детето и мястото, където живее.


Джеймс Молисън е британски фотограф, работещ за Benetton. Той е в основата на повечето от благотворителните кампании на марката, насочени към подобряване качеството на живот, като например тази за развиващите се страни през лятото на 2010 година – "Африка работи" (Africa Works).

Прекрасната галерия снимки може да разгледате от тук:
http://issuu.com/chrisboot/docs/where_children_sleep_by_james_mollison

Ако се интересувате от останалите му произведения, може да ги видите на сайта на фотографа:
http://www.jamesmollison.com/project_apes.php

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини