Ядем най-лошия хляб в Европа. Вестниците в събота

„24 Часа" Президентът сезирал главния прокурор за обидите на Борисов

"Докладите минават и заминават на всеки 6 месеца. Пораженията обаче остават за дълги години и за много правителства". Така Георги Първанов коментира в Плевен скандалите със СРС. Президентът обяви, че е сезирал главния прокурор за премиера Борисов, който го обвини преди седмица, че в заговор срещу правителството е пуснал Алексей Петров.
"Сигналът е в рамките на проверката. Очаквам моят отговор да се впише в резултатите и те скоро да бъдат огласени", каза Първанов. Заради скандалите по образа на България се появявали все по-тъмни петна.
Не искайте революционни действия от проекта АБВ. Ние тихо и кротко формираме нашите алтернативи. Преди седмица дадохме 15 идеи за науката, след ден-два ще ни чуете пак, каза още президентът. В Плевен той игра на благотворителен търг на картини. Не купи, но направи дарение. Парите са за 3 деца, болни от рак

„Дума": Яне Янев хвърли оставка

Яне Янев вече не е председател на РЗС, а Атанас Семов се оттегля от зам.-председателското място. Това съобщиха вчера от партията, като уточниха, че в 13 ч. двамата са подали оставка.
На 6 февруари ще има закрито заседание на Управителния съвет на РЗС, на което ще бъде избран нов политически съвет. Новото ръководство на партията ще даде пресконференция в неделя следобед. В нея ще участва генералният секретар на Съвета на Европа от 1999 до 2004 г. Валтер Швимер.
Само преди три дни членове на Политическия съвет на РЗС поискаха с писмо оставката на Янев. Те мотивираха искането си с това, че той е замесен в скандали и се бил компрометирал. Освен на Янев, бе поискана оставката от политическото ръководство на Емил Василев и Атанас Семов. Настояваше се Янев и Василев да напуснат Народното събрание. Не закъсня и реакцията на пресцентъра на РЗС, откъдето обявиха, че оставки искат хора, напуснали партията, и че Янев ще заведе дело за клевета срещу Тодор Великов.

„Новинар": Опасността от рак най-висока в столицата

София е най-опасния за здравето на хората град в страната. Това стана ясно от думите на шефа на Националната ракова болница Здравка Валерианова. Според статистиката за онкозаболяванията процентът на жените, страдащи от рак, в столицата е един от най-високите.
По думите на Валерианова това се дължи от една страна на факта, че столицата е силно урбанизирана. Това означава, че околната среда и въздуха са значително по-мръсни, което също е фактор за по-високия риск от такива заболявания. Също така на територията на столицата имало много млади хора. Повечето от тях обаче нямали нужната сексуална култура, за да се предпазят от онкозаболявания. Валерианова поясни, че човешкия папилома вирус се предава именно по този начин.

„Стандарт": Ядем най-лошия хляб в Европа

Ядем най-лошия хляб в Европа и на това трябва да се сложи край, заяви земеделският министър Мирослав Найденов след среща с Асоциацията на зърнопроизводителите във ваканционен клуб Ривиера. Той обяви, че след като в сряда бъде приет устройственият правилник на агенцията по храните, ще започне работа върху стандарт за насъщния. "Преди имахме три вида хляб - бял, Добруджа и черен. Сега имаме 30 вида, но не ядем такъв хляб, какъвто заслужаваме ние и нашите деца", каза министърът. Найденов заяви, че картелно споразумение за цена на житото от страна на зърнопроизводителите няма. Зърното е борсова стока и ако някой се опитва да прави спекулации, това не са зърнопроизводителите, каза той. Държавата не може да извърши интервенция за сваляне цената на зърното. Такава процедура е предвидена само ако цената му падне под 101 евро на тон.

„24 Часа": Над един милион се преброиха онлайн

Над един милион души са преброени само за 3 дни от началото на електронното преброяване в България, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).
В 14:30 часа на 4 февруари броячът на информационната система е показал 1 077 539 души.
Почти две трети от тях са на възраст между 20 и 39 години. Преброените жени са 531 872, а мъжете - 487 495. От общо регистрираните 488 253 души успешно попълнилите картата са 365 509 души. Те са преброили средно по 2,8 лица. Най-голяма е активността между 18 и 20 ч.
Най-много хора са преброени в област София град - 296 973 души. Следват областите Варна - 83 988 души, Пловдив - 65 337 души, Бургас - 46 063 души, Русе - 33 345 души, Стара Загора - 30 957 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини