Падна такса смет за необитаеми имоти. Преглед на регионалния печат

Падна такса смет за необитаеми имоти, пише в челно заглавие на първата си страница „Новинар юг”. Решението бе гласувано на петъчната сесия на ОбС Хасково по предложение на Себахтин Исмаил. Такава практика съществуваше допреди две години, когато бе отменена с мотива, че общината не може да задължи Енергото и Вик да дават информация за потреблението в даден имот. А това бе единственият начин да се докаже, че той се обитава. Новото решение на ОбС възстановява статуквото, но вдига глобите за шмекеруващите.

Килия за двама от контрабанда за 3 млн. лв., акцент над главата на вестника. Двамата арестанти са пловдивчани, а бандата е кантрабандирала през границата нелегални цигари.

Скобите за Синята зона отиват в съда, челно заглавие на втора страница в броя. След като ОбС отхвърли протеста на кмета Георги Иванов, казусът отива в съда. До произнасянето му обаче скобите ще се слагат.

Д-р Василев вдига 8 етажа в центъра, още от петъчната сесия. Д-р Василев е бившият губернатор от времето на Костов.

Ветеринари осъдиха прокуратурата, акцент от 3 страница. Докторите Васил Андреев, Атанас Атанасов, Жечо Добчев и Тенчо Тенев получават обезщетение от държавата за неправомерно повдигнати обвинения. През 2003 година дирекцията за финансов контрол откри злоупотреби за над 770 000 лв. на граничния санитарен пункт, но впоследствие разследването не подкрепи с доказателства обвинението и четиримата бяха върнати на работа.

2 автобуса в канавките, жертви няма, друго заглавие от страницата. Става дума за автобусите, заместващи влака по линията от Димитровград за селата Ябълково, Сталево, Скобелево и Караджалово. Причината - непочистените пътища.

Подкрепа будува заради джиесем антена, още от 3 страница. Жителите на селото не можели да мигнат, когато антената била претоварена, защото излъчвала силни електромагнитни вълни.

София си вади евтини шофьорски книжки в Хасково, материал от 4 страница. Курсът тук струвал 300 – 350 лв. и много мераклии за шофьори се възполвали от провинциалната евтиния.

Стадионът на Ямача общински от 12 години, водещо на спортната страница. На сесията в петък кметът Иванов показа акта за обявяването на съоръжението за общинска собственост. Това било поискано от предшественика му Атанас Василев.  

Футболист стана винар на годината, челно заглавие от последната 12 страница. Става дума за бившия капитан на „Свиленград” Георги Стефанов – Гопи.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Новинар юг”. „Хасковска Марица” липсваше тази сутрин на вестникарските павилиони в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини