Стадионът на Ямача - държавен? В селата търсят спонсори срещу снега. Преглед на регионалния печат

Бял хаос, обобщава обстановката в хасковско вчера „Новинар юг” в акцент над главата. В карето са включени две заглавия – „Гипсирана блокирана в ортопедията” и „Жена на хемодиализа зъзне в Тракиец”. Блокираната в ортопедията жена е 75-годишната Цветанка Тодорова, която вчера заранта счупила крак. След като била гипсирана се оказало, че такситата отказват до я откарат до дома й с аргумента, че улица „Охрид” е непочистена от снега и непроходима. Старицата била настанена на свободно легло да чака почистването на улицата или евентуално затоплянето на времето.

Зъзнещата в Тракиец пък е 63-годишната Фатмегюл Халил. Тя е на хемодиализа. Линейката, която трябвало да я откара в болницата за процедурата, закъсняла с цели 15 минути.

Стадионът на Ямача – държавен, пише с въпросителна накрая на първа страница вестникът. Оказва се, че в спортното министерство все още водели съоръжението като държавно. Общината пък има документи за собственост, последният от 2007 година. Сега юристите щели да нищят казуса.

Връщат казармите на Харманли, пише в акцент на втора страница. Кабинетът преобразува от публична в частна държавна собственост военните имоти в града – общо 320 дка.

Мъж се помля с роувър, спасиха го, акцент от 3 страница. Инцидентът е станал вчера сутринта на пътя между Добрич и Горски извор. Пострадал е 51-годишният Георги Цуков, който бил настанен в болницата в тежко състояние, по-късно стабилизиран.

6 коли се потрошиха верижно, пожар в поща изпепели рено и покрив, продаваш в нарушение пиратки, гърмиш 2 бона, част от останалите заглавия на 3 страница.

В рубриката „тъй рече” вестникът цитира кмета Георги Иванов: „Локомотивът спира на гарата. Вече няма да дърпа вагони – тези съветници, които влязоха в ОбС благодарение на мен”. Изданието пропуска да назове източника, откъдето е взет цитатът – интервюто с градоначалника в Haskovo.net.

Е, не сме дребнави.

20 сантиметра сняг отряза селата, текст на 4 страница.

В Меричлери още половин година на водоноски, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е замърсената с арсен вода. Вариантът е нов водопровод, който да свърже Меричлери с Димитровград, но това ще отнеме поне 6 месеца, смята областният управител Румен Данев. Инициативен комитет пък готви протести.

В селата търсят спонсори срещу снега, другият акцент на първа страница. Темата е положението по селата и пътищата до тях, които няма кой да чисти. Селските управници се спасявали кой както намери – със спонсори, на добра воля и както дойде.

Стоки за бита поскъпват, пише още на първа страница. Според дистрибутори нагоре ще дръпнат цените на почистващи препарати и козметика. Е, козметиката не е точно за бита, но жените със сигурност я смятат за първа необходимост.

До 2 хиляди лева глоба за пиратки, извежда водещо заглавие на 3 страница изданието темата за пиротехниката. От МВР предупредиха вчера, че ще държат под око търговците, както и публичните тържества за празниците.

6 се нанизаха за минута на „Драгоман”, друго заглавие от страницата. Заради снега вчера станаха мнтожество леки катастрофи, но за щастие, без пострадали.

15 пък са били приети вчера до обяд в ортопедията, пише в друга дописка вестникът. Сред тях имало както възрастни, така и деца.

Краси Янков мачка японец в Рим, заглавие от спортната страница. Хасковският бадминтонист победил в турнир Риици Такешита, следващият му противник е испанец – Пабло Абиан.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини