Снегът откъсна село. Хаос с почистването. Преглед на регионалния печат

"Хаос със снегопочистването, спешават Екопрогрес" гърми от първа страница вестник "Хасковска Марица". Хаосът се състои в това, че заваля, а още няма определена за почистването на Хасково фирма. Офертите на кандидатите се отварят на 20-ти декември-идущия понеделник. Следват процедури, евентуални обжалвания и срокът може да скочи до месец. Към средата на януари обаче зимата може и да си е отишла, както и спокойствието на доста шофьори които неминуемо ще пострадат в снежната джунгла на хасковските улици. За бъдещите клиенти на ортопедията пък само може да се надяваме, че ще са малко. Засега непосредствените дейности по почистването се осъществяват от Екопрогрес. Общинската фирма има 9 машини и 60 работника. Според вестника, това е недостатъчно-потвърдил го с "половин" уста и самия шеф Коста Сарджев.

"Вандали нарязаха гумите на 6 автомобила" Следва да добавим любимото прилагателно от полицейските бюлетини "неизвестни".

"Събарят 41 незаконни постройки в хасковско". Става дума за цялата област и сред "постройките" са фургони, тоалетни и бараки. Най куриозното е, че е издадена заповед за премахване антената на мобилен оператор в село Гарваново. И тя била незаконна според отчета на ДНСК. Нередностите са констатирани в периода 2008-2010 година.

"Харманлиец взема свилевградската митница"? -от любимите заглавия с питанка на страница 4-та. Преди питанката стои името на Тодор Караиванов-професионален митничар от 14 години.

На страница 5-та-хронология на затриването на хасковския спорт. Обширен материал обхващаш последните 20 години.

"Авария на парното сви часовете на езиковата", чело на вестник "Новинар Юг". Димитровградската езикова учи с 15  минути по-малко защото се повредело парното. Тия дни трябва да го оправят с резервни части от Турция. Ако не стане, учениците се местят в близкотоОУ"Алеко Константинов", което може да приеме всички паралелки на гимназията.

"5 санта сняг откъснаха село, закъсаха школски автобуси". По информация на пътното, всички пътища в областта са проходими. Не така мислят превозвачите. "Арда Тур" отмени курса си към Големанци заради непроходим път. Школски автобус закъса край Силен, друг не могъл да изкачи нанагорнището на Долно Големанци.

Това последното звучи като виц. Вица обаче е, че 5 сантиментра сняг вече затрудняват движението. При 15, вероятно живота в областта трябва да спре.

"Владо и Симо раздраха платното" Шефът на галериите напуска заради шефа на художниците. Тяхна работа, но терпентинът им се размириса чак в медиите.

"И минералната вода на Меричлери с троен арсен". Толкова показвали замерванията направени от РИОКОЗ. 30 микрограма на литър при допустими 10. От там се оправдаха защо 6 месеца се мотаят с известяването за високото съдържание на арсен в питейната вода. Съдържанието "варирало". Тоест може да падне и под нормата. Вместо това, арсенът ударил 2.5 пъти над нормата. Та затова все пак ни уведомиха. А що се отнася до минералната вода, разликата е че нея по избор можеш да си я купиш в магазина, а ако е чак толкова опасна, защо ХЕИ не са я спрели? Питейната нямаш избор, пиеш я щото това тече от чешмата, а задължение/вкл и морално/ има държавата да ти я доставя чиста. Не да се сравнява с минералната. Впрочем от ВиК Димитровград твърдят че ще почистят водата ан Меричлери и Великан в следващите 10-на дни. Ще видим.

"Арестуваха 6-ма с 2000 мастербокса контрабанда", водещо на 3-та страница. Съвместна акция на хасковската и пловдивска полиция удари ТИР на границата и склад под тепетата.

Това бяха повечето от темите в местния печат.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини