Кметът изкушава Златко Марчев с имоти. Полицай от „паяка” вади рамо на шофьор. Преглед на печата

Кметът изкушава Златко Марчев с имоти, пробва опозицията. Така интерпретира „Хасковска Марица” в анонс над главата докладните от градоначалника за сесията следващия петък. Отново се иска намаляване на цената на паркинга до XXI в. с 1.5 милиона лева, а в друга докладна се иска погасяване на дълговете на общината към фирми с имоти. Един от тези имоти е въпросният паркинг, а две от фирмите, които ще ги получат, са свързани с Марчев, който пък оглави бунта срещу кмета в ОбС. В тази интерпретация има логика, остава да видим дали Марчев ще се изкуши.

Полицай от „паяка” вади рамо на шофьор, другият акцент от първа страница в броя. Униформеният е Илия Ангелов, а пострадалият – Росен Тодоров от Хасково. Двамата се сдърпали след като паякът вдигнал колата на хасковлията и пред наказателния паркинг на „Спартак” последвало меле. Ръката на Тодоров била извадена от рамото, човекът бил откаран в болница, а после – в полицията. Случаят се поема от съда.   

160 фирми санкционирани от НАП, скатавали осигуровки, друго заглавие от първа страница.

Четирима минаха първото сито за митницата, пише още на първа страница. Валентин Велков, Любомир Терзиев, Тодор Караиванов и Христо Русев са допуснати до участие в конкурса за шеф на митницата в Свиленград.

13 в областта с фалшиви дипломи, акцент от 3 страница. Информацията е от районната прокуратура, което означава, че само толкова са били хванати. Иначе колко са кетапите менте в областта в действителност, не се знае.

Библиотекари: Четете книги по празниците, пише още на страницата. Това е мотото на коледните прояви в регионалната библиотека.

Зазимиха щеките до април с турнир, рибарска тема на 4 страница.

БИЛЛА иска паркинга на „21” век за магазин, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Писмо с инвестиционно намерение било получено в общината.

ГЕРБ пожела юздата в ОбС, акцент над главата. Текстът е водещ на 2 страница. Групата на ГЕРБ иска участие на общински съветници в комисиите по провеждане на търговете за общинско имущество. Според препоръките на Сметната палата това не било редно, защото не бива ОбС да се меси в изпълнителната власт. ГЕРБ обаче настоява на своето, като дава примери с други общини. Решението – следващия петък.

Халва храни в кризата 12 работници от Крепост. Толкова били наети в местния цех за халва.

Градската градина с амфитеатър, пише още на страницата. Вчера започнала реконструкцията на Градската градина. Тя трябва да е готова до октомври догодина.

Пускат и паяка срещу снега, друго заглавие от 2-ра. Става дума за Димитровград.

Хванаха контрабандни хамбургери с цигари, водещо заглавие на 3-та. Свиленградчанин проявил находчивост, като издълбал хлебчетата и напъхал вътре нелегалните папироси. Обаче го хванали.

Разследват палеж на слама с 400 бали, фиркан шофьор се троши в канавка, 160 фирми глобени от НАП до ноември, арестуваха двама серийни обирджии, част от останалите заглавия на страницата.

Ангел Стоилов – литературният бохем на Димитровград. Очерк за рано отишлият си автор – на 4 страница.  

Немското игрище готово напролет, акцент от спортната страница. Става дума за футболното игрище в Димитровград, което ще има изкуствена настилка.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини