Задържаха българин пироман в Гърция

Български гражданин е задържан от гръцката полиция за извършването на умишлени палежи на земеделски площи. Сънародникът ни е арестуван в град Каламата, съобщи Звездомир Пенков, временно управляващият посолството на България в Атина, цитиран от агенция “Фокус”.

33-годишният мъж е бил заловен рано сутринта от служители на пожарната на град Каламата съвсем близо до огнищата на няколко горски пожара в района на Месини на полуостров Пелопонес. Българин е признал, че е извършил 16 палежа в Гърция в периода 15-18 август, съобщи местната агенция АНА-МПА.

В ход е разследване, което трябва да установи мотивите за извършването на палежите. Днес следобед задържаният ще даде показания пред прокурор в Каламата.

За съжаление, това не е първият случай, в който българин се оказва замесен в умишлен палеж в Гърция. В края на юли двама наши сънародници, бяха арестувани, след като успяха да запалят със сигнални ракети гора на остров Диапорос. Подпалвачите бяха част от голяма компания нашенци, които се возели на четири яхти в залива между остров Диапорос и курорта Вурвуру.

По всяка вероятност българите са празнували личен празник и по този повод от едната яхта стреляли ракети. Една от ракетите е паднала във водата, а втората – на острова, където е предизвикала пожар в гората.

Българите от четирите яхти са слезли на острова и са се опитали да изгасят пожара със собствени сили, това обаче се е оказало невъзможно. Наложило се е гръцките власти да превозят пожарната и служителите й с кораб до острова, за да погасят огъня. Пожарът е бил на площ от 30 декара.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини