Кандидат-студентите в СУ пишат за Димчо Дебелянов

"Трагизъм и просветление в поезията на Димчо Дебелянов" се падна днес като първа тема на кандидат.-студентския изпит по български език и литература в Софийския университет "Св. Кл. Охридски", предаде АСН.

Между две теми могат да избират зрелостниците. Втората изпитна задача, по която могат да пишат кандидатите, е съпоставка между два цитата на Иван Вазов и Пенчо Славейков от произведенията "Линее нашто поколенье " и "Сърце на сърцата".

Изпитните теми бяха изтеглени малко преди 8.00 часа в 65-та изпитна аудитория от двама кандидат-студенти.

2354 кандидат-студенти ще пишат на днешния изпит по български език и литература в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Изпитът е с продължителност четири астрономически часа.

Препоръчително е кандидатстудентската работа да бъде в обем от 8 до 10 страници.

С днешния изпит по български език и литература се кандидатства за 16 специалности в Алма матер - Философия, Психология, Културология, Библиотечно-информационни науки, Педагогика, Социални дейности, Неформално образование, Българска филология, Славянска филология, Румънска филология, Арменистика и Кавказология, Предучилищна и начална училищна педагогика, Социална педагогика, Специална педагогика, Логопедия, Физическо възпитание и спорт.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини