Отлагат съкращенията в МВР

До 10 дни ще бъдат готови докладите на всички министерства за реформата в държавната администрация, а до края на месеца в Министерски съвет ще бъде внесен доклад за цялостния резултат от реформата. Това съобщи в Шумен вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, цитиран от БТА и АСН.

Аз съм голям привърженик на реформата в държавната администрация, която трябва да се съкрати с 15 процента, заяви Дянков. В Министерството на финансите за една година числеността е намалена с 19 процента, посочи той и допълни, че днес е започнал срещи с различни министерства за извършените от тях реформи.

"И в МВР може да има допълнителна оптимизация, въпросът е, че заради кризата и борбата с престъпността и с корупцията, МВР в момента е една от структурите в държавата, която е най-заета" каза финансовият министър. Той обясни, че по тази причина на МВР и Министерството на отбраната е предоставен по-дълъг период за оптимизация.

Във връзка с приетата вчера актуализация на държавния бюджет Дянков отбеляза като най-важен факта, че не се повишават данъци. България е единствената страна в ЕС, която тази година е намалила данъчно-осигурителната тежест, посочи министърът. В проекта за бюджет за 2011 г. също не се предвижда увеличаване на данъците, отбеляза той и коментира, че е най-доволен заради запазването на размера на пенсиите и заплатите.

Според Симеон Дянков през 2010 г. инфлацията в страната ще бъде в рамките на прогнозата - 2.1 на сто. В данните за юни има положителни тенденции за овладяване на инфлацията, отбеляза по този повод министърът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини