Три язовира преливат в Търговищко

Нивото на река Сива е спаднало с близо 80 см, а на река Врана с около 1 метър, като засега нивата на реките са приемливи, имат още капацитет и не са излезли от коритата си. Това каза Красимир Мирев, кмет на община Търговище, цитиран от радио "Фокус - Шумен". Трите язовира, които започнаха вчера да преливат, продължават да преливат и днес. Има и други язовири в района, но част от тях отвеждат водите директно към язовир Тича, а други към Черни Лом, Поповско и оттам към Русе, предаде АСН.

"Ако няма интензивен валеж, ще може водата да се оттече без да създаде много големи проблеми. За съжаление, избиват подпочвени води и от тях се наводняват къщите", посочи Красимир Мирев. Към момента няма проблеми по републиканските пътищата в общината. Засега няма селища без ток и вода, нормално е снабдяването с хранителни стоки.

"Засега нямаме ситуация да обявим бедствено положение", добави Мирев.

В района отново вали силен дъжд тази сутрин. За изминалите 24 часа при станцията край Александрово са отчетени 60 л валеж, а при хижа "Младост" около 40 л. За последната седмица общото количество на валежа е над 200 л/кв.м.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини