Закопчаха "Крадците" по пижами. Преглед на националния печат

„Сега": САЩ официално поставиха въпроса за ПРО пред България

САЩ официално поставиха въпроса за разполагане на елементи от противоракетната отбрана на територията на страната ни. Това стана при посещението на зам. държавния секретар на САЩ Джеймс Стайнберг вчера в София.
Американският дипломат обсъди бъдещото разполагане на ПРО с премиера Бойко Борисов и с министрите на отбраната и на външните работи Аню Ангелов и Николай Младенов. Външният министър и американският дипломат потвърдиха, че са обсъждали темата за ПРО, но в контекста на предстоящото решение, което ще бъде взето през есента на срещата на върха на алианса в Лисабон.
"Само преди десетина дни заедно с генералния секретар на НАТО Расмусен ние казахме, че ще участваме в проект на НАТО, ако има такъв за цяла Европа. До този момент по детайли и как ще изглежда тази противоракетна отбрана не сме разговаряли", заяви Борисов.

„Стандарт": Закопчаха "Крадците" по пижами

Ромски клан от Козлодуй бе закопчан буквално по пижами при операция "Крадците" в ранни зори вчера. В ареста е 32-годишният Иван Иванов-Малкия Мочи, сочен за тартор. Досието му е като криминален роман. В килията е и 51-годишният му баща Иван Иванов-Мочи. Наровете търкат и 40-годишният чичо на тартора Борислав Иванов, задържан е и 21-годишният Емил Павлов. На малкия Мочи и 22-годишния Николай Радулов-Джанго ще им бъде поискан постоянен арест. При обиските на 10 къщи, кръчми и ферми в махалата ченгетата натоварили няколко тона крадена стока. Иззети са и 2 пушки. Изненаданите по пижами бандити не оказали съпротива. Установено е, че кланът действал ударно през последните 2 месеца, когато са извършени десетки обири не само в Козлодуй, но и в Хайредин и Мизия.

„Дума": Работодателят ще плаща 3 дни 70% от болничните

Работодателите ще плащат за първите три дни от болничните на работниците си 70% от среднодневното брутно възнаграждение за месеца, в който е настъпило заболяването. НОИ ще поеме изплащането на 80% от болничните от четвъртия ден. Това предвиждат промени в Кодекса за социално осигуряване, които парламентът прие на първо четене. Вносител е Министерският съвет. Мнозинството отхвърли законопроектите на Синята коалиция, Коалиция за България и на независимия депутат Яне Янев.
И опозиция, и управляващи подкрепиха отпадането на максималния размер на обезщетението за безработица.
Намирам за слабост в законопроекта временното редуциране плащането на обезщетението за болест, с което ощетяваме болните, но в същото време все още не сме погледнали с две очи контрола на неспазващите правилата за отпускане на отпуск по болест, заяви Емилия Масларова. Бившата социална министърка повтори отдавнашната си позиция, че "не може да се решават икномически проблеми с инструменти на осигурителната система".

„Новинар": Уволниха изненадващо шефа на пощите

Изпълнителният директор на „Български пощи" Милен Керемедчиев е бил освободен от поста си в сряда, съобщиха от транспортното министерство. В заповедта за освобождаване е посочено, че прекратяването на договора му е по взаимно съгласие. Керемедчиев беше назначен на този пост в началото на ноември 2009 г. и замени Енцислав Харманджиев.
Най-вероятно новият шеф на пощите ще е Деян Дънешки, началник на Изпълнителната агенция „Електронна съобщителна мрежа и информационни системи" - бившата Държавна агенция за информационни технологии и съобщения. От транспортното министерство съобщиха още, че е освободено и цялото ръководство на пристанище „Бургас".

„Дума": Аню Ангелов каза сбогом на МИГ-овете

Българската армия ще трябва да се сбогува с МИГ-овете си. Това стана ясно вчера от тв интервю на военния министър Аню Ангелов. По думите му големият проблем на армията са Военновъздушните сили. Изтича ресурсът на МИГ 27, а постепенно изтича и на МИГ 29, към 2013-2014 г. ще се наложи подмяна на самолетите. Много е скъпа поддръжката на МИГ-овете и планираме да ги заменим с друг тип самолет, каза министърът. Той смятал, че машините трябва да имат по-евтина поддръжка. Вероятно ще организираме конкурс и ще изберем някоя марка, допълни Ангелов.
Министърът се ожали, че тази година Министерството на отбраната получава 500 млн. лева по-малко от бюджета в сравнение с миналата.

„Труд": Джакпот над 3 500 000 лв.

Огромният джакпот във второ теглене на тотоиграта "6 от 49" оцеля и в 43-тия тираж. Това стана ясно десетина минути, след като бяха изтеглени числата - толкова е приблизителното време, необходимо на компютъра не само да даде отговора, но и да го потвърди.
Комбинацията 10, 17, 19, 20, 23 и 39 снощи щеше да донесе точно 3 040 922 лв., съобщиха от централата на Българския спортен тотализатор. Толкова бе натрупаната сума.
А с очакваните постъпления за тиража в неделя парите със сигурност ще надхвърлят 3,5 млн. лв., уверени са в тотото. Възможно е дори джакпотът да е и над 3,6 милиона.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини