Веселин е починал от удавяне

Първоначалният външен оглед на тялото от патоанатоми сочи: Веско е умрял от удавяне, следи от насилствена смърт няма. Огледът не е показал следи от физическо насилие. Иззет е биологичен материал за експертизи. Прави се аутопсия.

Докторите от Съдебна медицина обаче отказаха официално да съобщят какви са причините за смъртта на 7-годишния Веселин Игнатов. Работата по тялото на детето е приключила, каза шефът на патоанатомите доц. Станислав Христов, предаде АСН.

При обследването на тялото изникнаха проблеми заради силния етап на разложение. Следи от насилствена смърт няма, Веско се е удавил. Белези от изнасилване също не са открити. Трупът вероятно е бил оплетен на дъното на реката и затова толкова дълго време не е бил открит. Отделените газове от разлагането накрая са го вдигнали на повърхността и така са го намерили, коментира доц. Станислав Христов пред БЛИЦ.

Експерти пък търсят мястото, където момченцето е паднало във водата.

Кметът на село Реброво, както АСН информира, е бил един от първите, който е видял вчера следобед детското трупче. Около 14 часа при него пристигнал уплашен младеж от селото и му казал, че в реката има труп на човек.

Тялото било заседнало между две дървета. Сигнализирали веднага полицията и за около 15 минути униформени пристигнали на мястото, както и Гражданската защита. Тялото било в такъв вид, че дори не могли да разберат веднага, че е дете.

От изчезването на Веско на 27 април досега полицията провери десетки сигнали, че детенцето е виждано на различни места. Редица противоречиви версии и прогнози се появиха в интернет пространството, обединило хиляди в търсенето на момченцето.

Веско страдаше от аутизъм и основното притеснение на родителите беше, че евентуално човекът, който го намери, може да не предположи, че детето не може да се върне само у дома. По думите им пред медиите малчуганът изглеждал по-голям за възрастта си, бил контактен и доверчив дори към непознати хора, въпреки че не можел да говори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини