За 14 минути заловиха крадец от тотопункт. Вестниците в неделя

„Стандарт": България била като "Титаник"

Ситуацията в България може да бъде сравнена с потъването на "Титаник". Кабинетът е като оркестъра, който свири весела музика, за да може бедните от третата класа да се удавят в добро настроение, докато богатите от първа класа се спасят. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща на Социалистическия интернационал в Тирана. Според него най-ефективният път за развитие на Югоизточна Европа е засилването на регионалното сътрудничество.


„Стандарт": Имало кампания за натиск върху медиите

Не може да се прави закон, с който да се решава персонален въпрос. Защото в мотивите е казано точно това - да се отстрани точно определен човек от СЕМ и да се запазят други. Така президентът Георги Първанов коментира ветото си върху текстове от Закона за радио и телевизия. Не може да се решават кадрови въпроси в медийното пространство с жребий, каза държавният глава. Смисълът на един мандат е, че като се избере някой за определен срок, той трябва да има сигурност да изпълнява своите ангажименти. Защото с всяко следващо правителство някой ще променя законите и пренарежда мандатите, коментира по принцип още президентът. Това не е правова държава, отсече той. Според него върви кампания за натиск върху медиите. Законът бил стъпка към насаждане на страх. Той идвал да покаже, че каквото си е наумило правителството, това ще стане.

„Стандарт": Цветанов: Първанов да не жали за мутрите

Действията ни наистина са доста по-радикални, отколкото през последните 20 г., но тогава нямаше достатъчно политическа воля за борба с престъпността. Ако президентът иска да запазим статуквото на мутрите, на лихварите, на Октоподите, на Наглите, ОК, нека да защитава тази теза. Така МВР шефът Цветан Цветанов отговори на изявление на държавния глава Георги Първанов. По-рано вчера той каза: "Стават странни неща в България. Не може да не ни прави впечатление, че покрай необходимите действия на полицията, които трябва да респектират престъпността, сме свидетели на доста радикални действия, които прехвърлят границата. Те са част точно от този стремеж да се внуши, да се създаде страх в обществото."

„Труд": Доган: Искат да ни криминализират

Доган: Искат да ни криминализират Лидерът на ДПС Ахмед Доган клекна, за да разговаря със 70-годишната баба Емине на събора в местността Демир баба теке вчера и обеща да я прати в Мека.
Важни политически послания очакваха вчера активисти на ДПС от своя лидер Ахмед Доган на традиционния митинг-събор в памет на жертвите от т.нар. възродителен процес в местността Демир баба теке край Исперих.
Той обаче не бе многословен пред множеството. Само отсече: "Без ДПС, без права и свободи като темел на демокрацията, нашата страна няма ясно бъдеще."

„24 Часа": Крадец с ръкавици обра 39 000 лв. от манастир

Неизвестен мъж задигна 39 000 лв. от прочутия манастир "Св.св. Петър и Павел" над град Лясковец, съобщиха от полицията в Търново.
Кражбата била извършена между 15 и 15,30 ч в петък от незаключен метален шкаф в канцеларията на обителта.
84-годишна монахиня, чиято килия била до канцеларията, заварила апаша в помещението.
Бил 40-45-годишен мъж без маска, но с ръкавици. Сестрата го попитала какво търси там, а той отвърнал: "Каквото търсех, го намерих." После бързо потънал в гората отвъд манастирските стени.

35-годишен ограби тото пункт, хванаха го за 14 минути

Въоръжен грабеж е извършен в София малко след 20:00 часа в тото пункт на ул. "Тодорини кукли" в кв. "Герена", съобщи агенция "Фокус". Полицията е хванала извършителя само за 14 минути, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
„Сигналът за въоръжения грабеж е бил подаден към СОД в 20:20 часа. В 20:34 часа извършителят вече беше заловен. Специално искам да благодаря на гражданите, които насочиха действията на полицията, без тях нашите действия бяха немислими", добави министърът.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини