290 000 на съд за неплатен GSM. Преглед на националния печат

"Сега": Чиновници вземат по 3-4 заплати на месец за една и съща работа

Държавни служители са получавали по две, три и дори четири заплати месечно чрез допълнителни граждански договори към ведомствата, в които са на щат, за работа, която влиза в задълженията им. Това обяви в Разград вицепремиерът Симеон Дянков, цитиран от информационните агенции. Порочната схема си личи най-ясно от справка за здравното министерство, която показала, че държавните служители там са 400, а гражданските договори - 509.

"Сега": ДПС призна, че тройната коалиция е харчила ударно от резерва

Тройната коалиция е харчила ударно от фискалния резерв в края на 2008 г. Това се разбра от изявление на ПГ на ДПС. Депутатите на Доган представиха т.нар. стена на истината с графики, които отразяват развитието на основните макроикономически показатели при предишното и сегашното управление. "Стената" е идея на лидера на партията Ахмед Доган и целта й е да "спре с демагогията по отношение на наследството".

"Новинар": Чужди посолства не искали Алексей в ДАНС

Чужди посолства са предупреждавали, че Алексей Петров не трябва да се назначава в ДАНС. Това заяви шефът на комисията за контрол на ДАНС Волен Сидеров след изслушването на ексвътрешния министър Румен Петков. Сидеров отказа да уточни кои са посолствата, но подчерта, че това е страна със звезди в знамето си. По думите му Петков е получил тази информация и дори е предупредил експремиера Сергей Станишев.
Според Сидеров бившата барета е назначен в ДАНС, преди да получи достъп до класифицирана информация.

"Труд": Среднощна полицейска акция прекрати търг на картини

Полицията е прекратила търг на картини, провеждащ се в „Гранд хотел София" в столицата.

Това заяви пред журналисти Калин Тодоров - един от участниците в търга. Тодоров поясни, че търгът е организиран от Игор Марковски.

От СДВР и МК нахлуха и преустановиха търга на картини, който организирах в гранд хотел София. Самият Марковски каза пред БГНЕС, че полицаите нахлули, убедени, че той няма правото да осъществи търга, което по думите на Игор е невярно.

„24 часа": Щатите: Не сме искали ПРО системи в България

САЩ не са искали от България да разполага елементи за защита от балистични ракети, заяви за Интерфакс Елън Таушър, зам. държавният секретар на САЩ по въпросите на контрола на въоръженията и международната сигурност.

На въпрос за дислоцирането на комплекси "Пейтриът" в Полша и решението за разполагането на елементи на системата за ПРО в Румъния и България тя отговаря: "Ротацията на ракетите "Пейтриът" в Полша се осъществява за провеждане на подготовка и обучение... В същото време, когато водихме преговори с България..., както и с други съюзници от НАТО, САЩ не са искали от България да разполага елементи за отбрана срещу балистични ракети."

"Сега": Положението вече е непоносимо за 2/3 от българите

Близо две трети от българите определят положението в страната като непоносимо и са категорични, че финансовото им състояние се е влошило. В сравнение с есента на м.г. хората, които смятат, че кабинетът "Борисов" води страната към по-лошо, са се увеличили двойно - от 15 на 32%. Това показва представително изследване на "Отворено общество" от март т.г.

"24 часа": 290 000 на съд за неплатен GSM

80 000 дела срещу длъжници за телефон ще блокират Софийския районен съд от есента, предупреди шефът му Красимир Влахов.

Делата се завеждат от фирма "С. Г. Груп", която изкупила вземанията на мобилния оператор GLOBUL . Неплатените сметки само в София са за 100 млн. лв., очаква се поне по 1/3 от тях да започнат искови производства. Мобилният оператор има намерение да продаде задълженията на близо 290 000 некоректни абонати.

"Труд": ЦРУ: Ти си лидер като Обама

"Ти си лидерът на България и си сред най-добрите политици в Европа - казал шефът на ЦРУ Леон Панета на премиера Бойко Борисов на срещата им вчера. - Ти си лидер, който ни трябва! Искаме да те подкрепяме максимално."

Без да пести похвалите си за работата на българския министър-председател, Леон Панета изтъкнал още: "Това, което правиш в битката с корупцията и престъпността, е най-важното за нас. В условията на криза най-много се ценят лидери като теб и Обама, които си спасяват държавите!"

"Монитор": Режат печалбата на енергото за некачествен ток

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще има право да отреже цялата печалба на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, ако те не спазват заложените им критерии за качество. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на новата методика за качеството на тока, която регулаторът ще приеме окончателно на 14 юни.

Пламен Денчев, член на комисията и шеф на работната група, която изготвя новата методика за качеството на тока обясни, че санкцията ще се налага върху размера на одобрените инвестиции. Това означава, че ако ДКЕВР е одобрила на енергото 100 млн. лв. инвестиции за периода от 1 юли 2010 г. до 1 юли 2011 г. и то не изпълни изобщо зададените му критерии, ще бъде глобено с максимум 12 млн. лв.

"Стандарт": Плащаш хотел - спиш в гората

"TOP OFERTA!!! Почивай 6 дни на Слънчев бряг в супер хотел само за 350 лева. Плати сега и почивай през август". Обява с такъв текст и изключително примамлива снимка на луксозен комплекс с басейн може да ви коства парите за море. Причината е, че МВР отчита бум на фалшивите оферти за почивка заради кризата. Така вместо в нов хотел хваналите се на въдицата на измамниците туристи нощуват най-често в гората под звездите. Защото вместо сграда на посочения адрес има само нива, коментира Александър Масларски от Комисията за защита на потребителите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини