"Социално слаба" съдийка иска да си доплати хотела

Извънредно заседание заради „социално слабото дете" на висш магистрат проведе Общинският съвет в Приморско. Става дума за благоевградската съдийка Деница Урумова, която нашумя в скандалните раздавания на нуждаещи се край морето за „жълти стотинки", съобщи Грамофона News.

Юристката Урумова изпратила писмо до местния приморски парламент, с което поискала или да предостави „бедния" 5-етажен хотел в местността „Боруна" на Общината, или да доплати по пазарни цени за него.

„Урумова настоява бързо да вземем решение, а в същото време не е посочила координати. Смущаващо е, че в този век на напреднали комуникации няма посочен телефон, факс, електронен адрес. Това за мен е умишлено разкатаване и разиграване", коментира председателят на Общинския съвет в Приморско Пламен Георгиев.

Георгиев вече е звънял, но колегите на Урумова отказали да дадат телефонен номер. Самата тя също не е потърсила връзка с председателя на Общинския съвет до този момент.

Общинските съветници са на мнение, че това е юридически трик, който ще бъде използван при предстоящите съдебни процеси. На практика магистратското дете има официален документ, с който „уж" се отказва от сделката. Може да бъде изтъкнат довод, че Общинският съвет не е реагирал.

Председателят Пламен Георгиев обаче се закани, че ако до края на деня не се свърже с Урумова, ще изпрати писмо с обратна разписка за среща, което също ще бъде приложено при евентуално разследване на случая.

В случая с Урумова ще бъде разследван за подкуп нейния баща, Николай Урумов, който беше свален от ръководна длъжност във ВСС след избухване на скандала.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини