Наша банда сви $2 млн. във Вегас. Преглед на националния печат

„Труд": 3,46 млрд. лв. спад на ДДС в новия бюджет

Работодатели и синдикати одобриха вчера проекта за актуализация на бюджет 2010 с някои забележки, но без очакваните крамоли. "Подкрепа" все пак размаха пръст на шефа на тристранката - финансовия министър Симеон Дянков, че е пратил на партньорите си документа за обсъждане в петък вечерта и не им е оставил време да го анализират задълбочено.
Проектът предвижда задължителният фискален резерв да намалее от 6,3 млрд. лв. до 4,5 млрд. лв. Това означава, че за харчене ще бъдат освободени 1,8 млрд. лв. Преди ден "Труд" съобщи, че все пак кабинетът ще се опита да задържи резерва на 5 млрд. лв. С освободените от него пари ще се покрият дефицити - например 660 млн. лв. дългове на хазната към бизнеса от предни години, 180 млн. лв. за строителство на магистрали, 116 млн. лв. за помагане на тютюнопроизводители и др.

„Стандарт": Кризата изхвърли 400 000 на улицата

400 000 българи останаха без работа заради кризата. Стряскащата цифра бе обявена вчера от Националния статистически институт. Според сухите цифри малко над 3 млн. души работят през първото тримесечие на годината. Преди началото на кризата - през есента на 2008 г., броят на заетите е надминавал 3,41 млн. души. Част от тях преди близо две години са изкарвали прехраната за семействата си от сезонна работа, но са я изгубили с идването на зимата.
Статистиката отчита, че едва 39,81% от населението работи. Това означава, че всеки на заплата изхранва двама души и половина.


„Стандарт": Наша банда сви $2 млн. във Вегас

ФБР арестува наша банда в Лас Вегас. Щатските агенти спипаха 11 българи, които в продължение на 2 години са мамили десетки автомобилни компании. Апашите начело с 58-годишния Димитър Димитров са успели да фалшифицират кредитните досиета на десетки американци. С тях те са взимали на лизинг автомобили и след това са ги прехвърляли на трети лица в други щатове. По тази схема Димитър Димитров, жена му Верка, Драгомир Тасков, Боян Георгиев, Росен Даскалов, Юлиян Милушев и Николай Младенов са отмъкнали над 1,3 милиона долара.
Обвиненията срещу българите са общо три, разказа Джеф Герман от местното издание "Лас Вегас Ривю Джърнъл". Подробностите за операциите станали известни едва след като случаите стигнали до федерален съд миналата седмица.


„Новинар": Закопчаха двама бургаски "регистратори"

Двама катаджии от полицията в Бургас са задържани в рамките на операция „Регистраторите", която МВР започна миналия месец. Арестуваните са действали като организирана престъпна група и са регистрирали крадени автомобили. Заедно с тях са били задържани и други двама мъже, които са играели ролята на посредници.
Полицаите са работели на каналите за сверяване на номерата от рамите и двигателите на регистрираните и пререгистрираните автомобили.
Засега е ясно, че 14 луксозни автомобила - марки БМВ Х5, БМВ Х6, "Тойота Ланд круизер", с пренабити номера на рамата са били регистрирани по тази схема.

„Сега": Разследването за матурата още е срещу неизвестен извършител

Разследването за изтичането на темата за матурата по български език и литература още се води срещу неизвестен извършител. Това каза пред "Сега" говорителят на Софийската районна прокуратура зам. районният прокурор Руси Алексиев.
Досъдебното производство по казуса е за престъпление по служба. За длъжностно лице, което издаде информация, която му е поверена или достъпна по служба, и се знае, че е служебна тайна, Наказателният кодекс предвижда до 2 години затвор или пробация. Юристи обаче коментираха, че ако темите за зрелостните изпити не са регламентирани като служебна тайна в Закона за народната просвета или по друг закон, подобно обвинение може и да не издържи. Разследването е на още много начален етап и не е изключено прокуратурата да го преформулира. Но съществува и вероятността да се окаже, че в случая няма извършено престъпление, а само дисциплинарно нарушение.

„24 Часа": СДС: Паспорт да се взема като US виза

Новите документи за самоличност да се вземат както американска виза - с предварително уговорен час за посещение в МВР и изпращане на готовия паспорт по куриер.
Тази препоръка за справяне с проблемите по издаването на новите документи изпрати СДС в писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов, съобщи евродепутатът Надежда Нейнски.
"Много хора са притеснени от изключителните затруднения, чакане и хаос в кампанията. Те създават проблеми не само за пътуванията, но и за бизнеса", обясни тя.
"Затова за първи път написахме писмо на вътрешния министър", обяви гордо лидерът на СДС Мартин Димитров.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини