Закопчаха още 4-ма "регистратори"

Четирима души са били задържани при специализирана полицейска операция, проведена в КАТ-Бургас”, информира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че "задържаните са действали като организирана престъпна група, осъществявала регистрация на крадени автомобили".

"Сред задържаните има двама служители на КАТ-Бургас, които са работели на каналите за сверка на номерата от рамите и двигателите на регистрираните и пререгистрираните автомобили. Задържан е един посредник за осъществяване на регистрациите, както и собственик на печатница, в която са отпечатвани документите, необходими за регистрирането на автомобилите", допълни Цветанов.

По думите му става дума за 14 луксозни автомобили БМВ Х5, Х6, както и "Тойота Ландкрузер", които са били регистрирани с номерата на бъдещата рама, след което е осъществявано пренабиването на номерата на рамата на крадения автомобил, предаде Фокус.

Специализираната полицейска операция "Регистраторите" – Бургас е продължение на полицейска операция "Регистраторите", проведена през февруари, при която бяха задържани трима души, чиято мярка по-късно бе променена на домашен арест. През февруари бяха отрити два луксозни автомобила с пренабити номера на рамите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини