КАТ: Колани и в автобусите. Вестниците в неделя

„Стандарт": Папата идва през 2012-а

Папата идва през 2012 г. Поканата за визита в София към Бенедикт XVI отправи вчера премиерът Бойко Борисов. Светият отец прие във Ватикана водената от министър-председателя делегация за 24 май. "Поканих го за 2012 година да започнем да организираме посещение. Той отговори: "Ако съм жив и здрав, нека да получим официалните покани по дипломатически път и се надявам да дойда", разказа след края на аудиенцията Борисов. Идеята на кабинета е визитата да бъде организирана 10 години след посещението на папа Йоан Павел II в България.
"Благославям Бойко Борисов и всички присъстващи и се надявам чрез вас благословията ми да достигне до обичния български народ. България е в моите молитви", заяви Светият отец. Той и държавният секретар на Ватикана кардинал Тарчизио Бертоне благодариха на премиера за помощите за Хаити, които българите събраха със sms кампания.

„24 Часа": Измамници купували злато с карти менте

Спецакция срещу разпространители на карти от типа "бели пластики" бе проведена днес в Пловдив и Варна.
В морския град са заловени четирима пловдивчани. С помощта на пластиките задържаните източвали пари, като пазарували в скъпи магазини по морето - основно ценни вещи и злато. Четиримата са спипани на кръстовището на ул. "Стефан Караджа" и "Македония" до Музикалното училище.
Един от тях е осъждан в Австрия, у нас е "известен" за кражби на коли, другият е регистриран за над 30 кражби и грабежи, останалите двама също са познати на полицията.

„Труд": КАТ: Колани и в автобусите

Пътниците в междуградските автобуси да поставят предпазните си колани. Това предложи вчера Владимир Тодоров, председател на УС на Българската асоциация на застраховани и пострадали от катастрофи (БАЗПК). От КАТ подкрепиха предложението му. "Смятам, че ще е полезно и безопасно", аргументира се Любка Маринова, говорителка на столичната пътна полиция.
"Ако автобус се блъсне в стълб с 40 км/ч пътуващите в него могат да си счупят носовете. Но ако са с колани, това няма да се случи", заяви пред "Труд" Тодоров. Той е на мнение, че същата мярка трябва да се въведе и при маршрутните таксита.
Вчера стартира националната кампания на КАТ "Да спасим 300 човешки живота! Да поставим предпазните колани!".

„Стандарт": Баща изгори семейството си

Огнена трагедия с три трупа ужаси врачанското с. Гложене. Точно преди изгрев слънце в събота в селото се разнесли огромни кълба дим, които събудили всички жители. Изплашени, хората излезли на улицата, за да видят какво става. "Пепелта се носеше из площада и почерни сергиите, които монтирахме за събора", разказаха потресени хората. Един от старите мъже в селото видял, че пламъците идват от къщата на 69-годишния Тодор Велков Маринов. "Постройката гореше от всички страни", разказа потресен и кметът Петко Петков. Той веднага повикал пожарната. Близо два часа огнеборците се опитвали да овладеят пламъците. Когато обаче влезли вътре, те се натъкнали на три овъглени трупа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини