Не се предвижда увеличаване на данъците за 2025 година, обяви служебният министър на финансите

 Министерство на финансите не предвижда увеличаване на данъците за догодина.

Това съобщи служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова след извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

„Законопроектите за промени в данъчните закони няма да бъдат внесени в сряда в Министерски съвет, тъй като очакваме формирането на 51-вото Народно събрание, тогава ще бъдат внесени“, коментира още Петкова по време на заседанието на НСТС, на което бяха представени предложенията за изменения в Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

„Разработени са редица приходни и разходни мерки, така че салдото в хазната да бъде до 3% дефицит от БВП на начислена основа“, заяви още Петкова.

Тристранката се събра на извънредно заседание в Министерски съвет, на което да обсъди промени в данъчните закони за 2025 година, предложени от служебния кабинет.

„Ако се внесат в 50-ото Народното събрание и не се приемат, всичко се архивира и трябва отново да се внасят. Имаме достатъчно време“, обясни Петкова.

 

Източник: Дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини