Повдигат обвинения на двамата хасковлии за нападението над журналисти в „Република“

    Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за нападението над журналисти в хасковския квартал „Република“ във вчерашния ден за избори. За случая бяха задържани 34-годишният футболист Юлий Шекеров и 59-годишният му баща Огнян Шекеров, който е районен наместник на „Република“.

    Вчера двамата мъже са нападнали екип на bTV – репортера Мария Георгиева и оператора Петър Картулев, които са правили репортаж на улица „Ястреб“ в квартала и разговаряли с хора във връзка с провеждащите се парламентарни избори. При опита си да вземат интервю, те били нападнати от група мъже, вследствие на което операторът на медията бил ударен.

    Извършени са разпити на свидетели и са назначени експертизи - лицево-идентификационна и съдебномедицинска. Приобщени са и записи от видеонаблюдение.

    От прокуратурата информират, че са събрани достатъчно доказателства за виновността на бащата и сина за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на оператора. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за това деяние, за което им са връчени призовки за явяване пред разследващия орган.

    Кметът на община Хасково Станислав Дечев заяви пред bTV, че Огнян Шекеров е общински служител и предстои издаване на заповед за неговото освобождаване. Градоначалникът бе категоричен, че не толерира подобно поведение.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Въ
      Вън ******* !
      10 -1
      14:07, 28 окт 2024
      Вън черна ор ко !
    • 2
      Ре
      Републиканец
      5 0
      14:19, 28 окт 2024
      Юлий и Огнян 🤣🤣🤣🤣🤣
      От кадя на кадя....
    • 3
      Ле
      Лешояд
      7 0
      14:30, 28 окт 2024
      Много нагли и агресивни.Дано си получат заслуженото.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини