Биха и блъскаха екип на БТВ в кв. „Република“

    Тълпа от над 20 роми се нахвърли върху екипа на БТВ в кв. „Република“. Инцидентът стана малко след 10 часа пред игрална зала на ул. „Ястреб“ в обитавания предимно от роми кв. „Република“ в Хасково.

    Репортерът Мария Георгиева е била грубо и безцеремонно изблъскана от тротоара, а операторът Петър Картулев е получил удари в главата и врата.

    „Правехме репортаж за изборите. Попитах една жена дали е гласувала и какво мисли за изборите. В това време ми се нахвърли един едър млад мъж и каза да се махаме, че тротоарът е негова собственост и нямаме право да ги снимаме. Жената му била баба. После всички скочиха, мен ме блъскаха, а Петър го удряха. Обадих се на 112 и тълпата се разбяга“, каза Мария Георгиева.

    На мястото веднага са дошли униформени и цивилни полицаи. Започна издирване на хората, участвали в побоя. Вече е известен едрият мъж, който е започнал атаката срещу журналистическия екип.

    Това е бившият футболист Юли Шекеров, който е от футболната школа в Хасково и за последно игра в Свиленград.

    „Не сме ги били, само ги избутахме. Тротоарът е част от заведение, което е мое. Аз плащам наем за него. Знам си правата. Нямат право да ни снимат, след като им го кажем недвусмислено“, е неговата версия за случилото се.

    Колегите от БТВ са заснели атака срещу тях. На кадрите се вижда ясно как посягат на оператора, след това един от нападателите закрива обектива на камерата. Заплахите, обидите и шума от ударите са запазени на звуковия запис.

    Екипът на Haskovo.net изразява своето възмущение от това арогантно и нагло нападение. Физическо посегателство над журналисти, които работят на терен, за да информират обществото е недопустимо! Това е физическа атака срещу свободата на словото и българската демокрация! Изказваме своята морална подкрепа за колегите и призоваваме компетентните органи да си свършат работата незабавно!

      

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Бъ
      бъзз
      22 -2
      11:43, 27 окт 2024
      При Тодор Живков нямаше такива случки.
      В махалата цареше ред и спокойствие.
      Сега да видим как ще е нататък.
      • Да
        да ве да
        2 -9
        12:11, 27 окт 2024
        Не те знам на колко си години,ама при Тодор живков... Виж коментара
    • 2
      Снощи ул. Ястреб се зареди с наркотици от ул. ОБОРИЩЕ и днес се самозабравиха
    • 3
      Ха
      хаха
      5 -6
      12:09, 27 окт 2024
      Марийка пак си спретна случка ! Картулев не е ли ром?
    • 4
      Им
      Имам
      10 0
      12:13, 27 окт 2024
      Тоя е грубиянин.И като футболист все на бой скача.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини