Започна специализирана операция на територията на ОДМВР-Кърджали

Специализирана операция за опазване на обществения ред, противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и осигуряване на безопасно движение по пътищата започна днес на територията на ОДМВР-Кърджали. Включени са сили на Криминална, Икономическа, Охранителна полиция и на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали. Проверки се извършват в заложни къщи, валутни бюра, офиси за бързи кредити, търговски обекти и на лица, които разполагат с финансов ресурс за възможно неправомерно въздействие върху вота на гражданите в полза на определени политически сили. В хода на операцията са изградени 3 контролно-пропускателни пункта на територията на РУ-Крумовград, в ранните следобедни часове такива ще има на входа, на изхода и на стадиона в Момчилград.

             До момента в ОДМВР-Кърджали са постъпили 17 сигнала, свързани с изборния процес, 8 от които за купуване на гласове, за натиск и заплахи за гласуване за определена политическа сила. По 14 от преписките работата е приключила, материалите са изпратени в прокуратурата. Вчера се докладвани материали в прокуратурата по извършена проверка след сигнал за купуване на гласове в една от общините в областта. По същия случай на 2 лица са съставени протоколи с предупреждение по Закона за МВР. До настоящия момент  14 са съставените протоколи от такъв характер.

             

            Специализираната операция ще продължи да края на деня. Етапни данни за резултати от операцията ще съобщим по-късно днес.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини