Малчугани от училища и детски градини в Димитровград засадиха дръвчета в кампания срещу насилието над деца

Изображение 1 от 5

    Деца от училища и детски градини в община Димитровград днес засадиха дръвчета в дворовете на образователни институции в кампания срещу насилието срещу деца, информират от местната администация. Заедно с тях в подкрепа на инициативата бе и Диана Дончева - Директор на Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности" и Антоанета Шаркова от общинския отдел "Хуманитарни дейности". Със символичен акт на засаждането на дръвчетата децата изпратиха своето послание срещу насилието. Една от проявите бе в дворовете на ОУ "Пенчо Славеков" и детска градина „8-ми март“. Към инициативата се присъединиха и децата от детска градина Радост“, както и от училищата „Любен Каравелов“ и  „Алеко Константинов“.  Фиданките, които малчуганите засаждаха са чинар, явор и шестил.

    С инициативата Община Димитровград активно се включва в Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавна агенция закрила на детето. Националната кампания се провежда под мотото „Бъди смел, бъди добър“. Тя цели гарантиране правото на закрила от насилие на всички деца и особено на деца във висок риск от уязвимост, както и да се мобилизира общността и се стигне до промяна в обществените нагласи. Под мотото на кампанията преминаха и спортни активности на открито, с участието на образователни институции и спортни клубове, които се проведоха в края на месец септември в няколко димитровградски училища.

    В тази връзка Община Димитровград организира различни прояви и дейности, чрез които фокусира вниманието към темата с насилието над деца. Общината се присъединява към националния детски конкурс за есе и фотография/колаж, на тема срещу насилието „Светът е по-добро място без насилие“, като Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и ОП „Детски и младежки център“ организират и общински етап на конкурса, на който ще бъдат осигурени награди. Есетата, фотографиите и колажите могат да бъдат изпращани за национален етап на имейл – konkurs.dazd2024@sacp.government.bg или по Български пощи за сметка на ДАЗД до 23:59 часа на 31.10.2024 г. Същите творби могат да бъдат изпратени за общински етап на имейл – mkbppmn_dg.konkurs@abv.bg или занесени на място в сградата на ОП „Детски и младежки център“ – Димитровград, ет. 3. Награждаването на общинския етап ще бъде обявено допълнително.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини