Затвориха популярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин

Германската полиция затвори една от най-популярните пицарии в Дюселдорф, съобщи директорът на криминалната полиция в града Михаел грф фон Молтке.

Той уточни, че решението е свързано с предлаганата „Пица №40“ от менюто, която е съдържала кокаин.

Първите сигнали срещу пицарията са подадени още през месец март тази година от санитарните власти, а след това и от отдела за борба срещу наркотрафика от местната полиция, който открива наличието на кокаин в „Пица №40“.

„Тогава на всички ни стана ясно, на какво се дължи популярността на тази пица“, каза Молтке.

При задържането на 36-годишния собственик на пицарията той хвърля през прозореца пълен сак, но за негово нещастие той попада право в ръцете на полицай, който е бил на тротоара. В сака са открити 1.6 кг. кокаин, 268 000 евро и 400 грама канабис.

Полицията съобщи, че след задържането си собственикът е бил пуснат на свобода и той веднага е започнал отново да предлага „Пица №40“ с кокаин. Това е дало възможност на разследващите да разкрият всички участници в престъпната верига. Само след няколко седмици 150 полицаи провеждат мащабна операция в западната част на Германия и арестуват общо 15 души, включително и 22-годишен мъж, който е бил шефът за доставката на наркотиците.

При акцията са открити две плантации с канабис, хладно оръжие, пари в брой и скъпи часовници. Собственикът на пицарията се опитал да избяга в чужбина и поради тази причина остава в ареста. От полицията отказаха да съобщят цената на „Пица №40“.

 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини