Асен Василев в Хасково: Ако не гласуваме, няма да има легитимен парламент

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    Асен Василев - водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 29 МИР-Хасково пристигна в родния си град за среща със симпатизанти. Това се случи броени дни преди предстоящите поредни избори на народни представители на 27 октомври 2024 г.

    „Основното, което искам да кажа е: Да излязат хората да гласуват. Всички сме уморени от избори. Ако не излезем да гласуваме, няма да има легитимен парламент, много трудно ще се направи правителство. Ако излязат повече хора да гласуват, много по-лесно ще станат нещата. Ние ясно сме заявили, че искаме да правим правителство. Ясно сме заявили, че това няма да стане с Пеевски. От ГЕРБ трябва да решат много ясно за тях самите дали те ще станат „ГЕРБ-Ново начало“ или ще се освободят от Пеевски и ще може да се работи под някаква форма. Виждате какво се случва, вижте тук в Хасково какво се случва, и ако позволим на този „тумор“ на „Новото начало“ да се разрасне до размери, които завземат цялата държава, според мене ще стане много голям фал. Затова е много важно хората да излязат да гласуват, за да не изпуснем държавата да тръгне в грешна посока. Искаме страната да тръгне към Европа, а не към Москва“, заяви Асен Василев.

    Той коментира, че доходите, пенсиите и заплатите в България трябва да продължат да растат така, както се повишиха през последните 3 години. „Ако запазим това темпо, след 3-4 години ще сме на 1000 евро минимална работна заплата, а не на 1000 лева и на 2000 евро средна работна заплата“, каза още бившият финансов министър. Добави, че именно това е начинът, по-който населението в България ще започне да расте, а не да говорим как държавата се стопява.

    Василев е категоричен, че трябва да се продължат инвестициите в здравеопазването и образованието така, че да имаме нормални болници и нормални училища. По думите му трябва да продължи общинската инвестиционна програма, за да може всички общини да имат средства да си оправят ВиК инфраструктурата и улиците, за да могат гражданите да живеят по-нормално.

    „На нас ни трябва сила, за да може тези политики да ги прокараме в парламента“, каза Асен Василев, който е съпредседател на ПП „Продължаваме промяната“. Той добави, че трябва да има истинска Антикорупционна комисия, нов Висш съдебен съвет и главен прокурор, който не се избира от състезание с един човек, защото три пъти избираме главен прокурор от състезание с един човек и виждаме плачевните резултати.

    Василев подчерта, че два пъти са затваряли „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“, но сегашните управляващи пак са го пуснали и ще се наложи да го затворят за трети път. „Махнахме частната лаборатория от границата, но пак са я пуснали. Областният управител на „Ново начало“ не е обжалвал решението на съда, с благословията на колегите от ГЕРБ“, коментира Василев.

    За първото затваряне на „златния гьол“ се бореше тогавашният областен управител на Хасково Катя Панева, която е на второ място в листата на ПП-ДБ в Хасково с кандидати за народни представители. Беше затворена частната лаборатория на границата, където бе обособена дейността на БАБХ. „В продължение на няколко месеца видяхме как в бюджета на държавата започнаха да влизат приходи, които след това се разпределят в България. В момента това отново се прекрати, благодарение на сегашния областен управител“, каза Панева.

    На срещата с граждани в Хасково днес присъстваше и Кирил Петков – министър-председател на България в периода от 13 декември 2021 г. до 2 август 2022 г. Той коментира, че е горд от факта, че водач на листата на ПП-ДБ в Хасково е именно Асен Василев, който бе министър на финансите при неговото управление. Петков отбеляза, че в последните 3 години и половина средните заплати в България са се покачили с 63%, средните пенсии са се повишили с над 150%, индустриалното производство се е повишило с над 25%, дефицитът е под 2% - тоест 1.9 и са паднали дълговете към БВП, към икономиката. „Това е икономическата стратегия, която беше зададена от Асен Василев в Министерството на финансите, заедно с нашите коалиционни партньори, за да може България да направи една стъпка напред. Въпреки инфлацията, въпреки другите трудности, покупателната способност на българите се е покачила именно заради тази политика. Аз се надявам, че тази политика ще продължи“, каза Кирил Петков.

    Лидерите и съмишлениците на партията раздадоха на хасковлии зелени фиданки – символ на бъдещето и грижата за България.

    Подкрепете коалиция ПП-ДБ на 27 октомври с бюлетина номер 26.

    Ето и цялата листа на ПП-ДБ:

    1. Асен Василев

    2. Катя Панева

    3. Гинка Райчева

    4. Светлана Ангелова

    5. Хасан Бекир

    6. Петър Хаджиев

    7. Десислава Стойчева

    8. Калоян Добрев

    9. Данаил Караиванов

    10. Данаел Маврев

    11. Веса Ходжева

    12. Христо Стефанов

    13. Дончо Донков

    14. Лозко Лозев

    15. Васил Василев

    16. Атанас Атанасов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Случаен виц

    Последни новини