Задържаха алжирец за тормоз над мароканец и обида към полицаи

41-годишен гражданин на Алжир остава за постоянно в ареста по две обвинения, съобщиха от Окръжния съд в Хасково. А. Б. като настанен в центъра за чужденци на МВР в Любимец, е тормозил друг чужденец, а също така е буйствал и обиждал полицай от охраната на закрития център за чужденци.

Според обвинението 41-годишният мъж е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обиди на полицейски инспектор в СДВНЧ – Любимец при Дирекция „Миграция“, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и същото е извършено при условията на опасен рецидив. Това се е случило на 15 октомври т.г.

По искане на Районната прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишния гражданин на Алжир.

Освен това, той системно е тормозил и заплашвал друг чужденец, който е гражданин на Мароко. Със сила и заплахи мароканецът бил принуден на два пъти да превежда суми от лични средства против волята си. Сумите са от по 150 и 200 евро.

Днес в съда стана ясно, че алжирецът е лежал в затвора в София. Той е бил осъден на 2 години и 10 месеца затвор за извършен грабеж в София. Заради криминалните му прояви и лоша дисциплина на алжирския гражданин е отказан статут на бежанец в България.

 
 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Кауня
    7 0
    17:39, 22 окт 2024
    Хвърляйте го в Марица! От тези и чеп за зеле не става.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини