Конкурс „Бъди смел, бъди добър“ към кампания срещу насилието над деца организират в Димитровград

Община Димитровград активно се включва в Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавна агенция закрила на детето. Националната кампания се провежда под мотото „Бъди смел, бъди добър“, цели гарантиране правото на закрила от насилие на всички деца и особено на деца във висок риск от уязвимост, както и да се мобилизира общността и се стигне до промяна в обществените нагласи. 

В тази връзка община Димитровград организира различни прояви и дейности, чрез които да фокусира вниманието към темата с насилието над деца. Общината се присъединява към националния детски конкурс за есе и фотография/колаж на тема срещу насилието „Светът е по-добро място без насилие“, като Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и ОП „Детски и младежки център“, организират и общински етап на конкурса, на който ще бъдат осигурени награди.

Есетата, фотографиите и колажите могат да бъдат изпращани за национален етап на имейл – konkurs.dazd2024@sacp.government.bg или по Български пощи за сметка на ДАЗД до 23:59 часа на 31.10.2024г. Същите творби могат да бъдат изпратени за общински етап на имейл - mkbppmn_dg.konkurs@abv.bg или занесени на място в сградата на ОП „Детски и младежки център“ - Димитровград, ет. 3. Награждаването на общинския етап ще бъде обявено допълнително.

На 23.10.2024г. в няколко образователните институции в общината – СУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пенчо Славейков“, ОУ „Алеко Константинов“ , детските градини „Радост“ и „8-ми Март ще бъдат засадени от деца дръвчета, с които да изпратят своето послание срещу насилието. Фиданките, които децата ще засадят са чинар, явор и шестил.

Под мотото на кампанията преминаха и спортни активности на открито с участието на образователни институции и спортни клубове, които се проведоха в края на месец септември в няколко димитровградски училища.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини