Българският лекарски съюз обяви д-р Елеонора Бошняшка за "Лекар на годината" в област Кърджали


БЛС награди за професионализъм д-р Елеонора Бошняшка - „Лекар на годината`2024“ в област Кърджали
Д-р Елеонора Бошняшка е „Лекар на годината`2024“ в област Кърджали. Това е новината от церемонията на Българския лекарски съюз по връчването на престижните награди за 2024 година.
Званието „Лекар на годината 2024“ получи проф. д-р Мария Токмакова, д.м. Тазгодишният носител на приза има специалности по вътрешни болести и кардиология, образователна и научна степен „доктор”, а през 2008 г. придобива и научно звание „доцент” по кардиология.
За втори път лекарската гилдия връчи отличие „За лекарска всеотдайност и етика“ на името на д-р Стефан Черкезов. Носителите за 2024 година са екип от смели лекари, които буквално летят, за да помогнат на нуждаещите се пациенти. Мисията, която тези лекари изпълняват, започна преди година, а вече благодарение на тях са спасени десетки животи и реализирани донорски ситуации. С наградата „Д-р Стефан Черкезов“ бяха отличени лекарите от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха.
По традиция, по предложение на Районните лекарски колегии, бяха отличени лекари от страната доказали професионализма си. Главният секретар на БЛС д-р Валентин Пеев връчи отличие на д-р Елеонора Бошняшка - Районна лекарска колегия на БЛС – Кърджали.
Д-р Елеонора Бошняшка е специалист кожни и венерически болести. Завършва медицина през 1983 г. във ВМИ Пловдив. Придобива специалност “Кожни и венерически болести” през 1991 година. От 1985 г. започва работа като ординатор в серологична лаборатория при МБАЛ ”Д-р Ат. Дафовски” АД, от 1991 г. работи като ординатор в Кожно венеролочно отделение. От 2002 г. е Началник отделение до сега .

Тва съобщиха от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини