Откриха Природо-защитен център и Фазанария в община Димитровград

Изображение 1 от 6

    Днес с водосвет Сдружението на ловците и риболовците в община Димитровград откри най-новата в България Фазанария с прилежащ към нея “Природозащитен център” в землището на село Бряст. На откриването присъстваха кмета на община Димитровград и кандидат за народен представител Иво Димов, Председателя на Сдружение на ловците и риболовците в Димитровград и Главен секретар на Съюза на ловците и риболовците в България - Даниел Тошков, заместник-кмета Светослав Стойков, кметът на село Бряст Лидия Димитрова, общинското ръководство на Сдружението и ловци от цялата страна.

    Новото съоръжение е изградено върху площ от 5 дка. на мястото на съществуваща преди повече от четирдесет години фазанария. Възтановяването на функциалността й и разширяването на фазанарията позволяват там да бъдат отглеждани до 4000 фазана и 5000 яребици на година. 

    Сега там е построен голям волиер за отглеждане на фазани и природо-защитен център със зала за семинари и занятия за 30 човека. Намеренията на Сдружението са Центърът за природо-защитно обучение да осъществява образователни уроци за подрастващите от общината, като ги запознава с различните видове птици, тяхното местообитание, природосъобразния  начин на живот и опазването на природата. Функциалността на Центъра и прилежащата среда позволяват да бъде създадено и Детско риболовно училище, което да възпита у децата отношение за опазване на природа и грижа за нея.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини