До няколко дни ще започне поетапното пускане на парното в Перник, съобщиха от топлофикационното дружество

От 21 октомври ще започне поетапното пускане на отоплението в Перник, съобщават от „Топлофикация – Перник“.

Във връзка с очакваното понижение на среднодневните температури топлоподаването ще започне първо в административните и обществени сгради, училищата и детските градини.  

От „Топлофикация – Перник“ отново напомнят, че е необходимо да се завъртят винтилите на радиаторите на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Също така за оптимално функциониране на вътрешната отоплителна инсталация (ВОИ) е необходимо изпълнението на няколко стандартни процедури, като да се приключат всички ремонти по ВОИ. Лицето, което е упълномощено за работа с абонатната станция, да запълни ВОИ. В сгради – етажна собственост, в които ВОИ не е запълнена поради продължаващи ремонти в някое от жилищата, отоплението няма да бъде включено.

Да припомним, че от „Топлофикация – Перник“ съобщиха през месец септември, че дружеството е в пълна готовност за новия отоплителен сезон. Според изискванията на нормативната уредба предприятието трябва да осигурява подаването на топлинна енергия към клиентите в периода от 1 октомври до 30 април или да бъдат отчетени три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 ℃ и прогноза за трайно застудяване.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини