Байдън осигури на Тръмп охрана като за президент

Президентът на САЩ Джо Байдън е осигурил на Доналд Тръмп засилена охрана заради заплахите от Иран и опитите за покушения срещу кандидата за президент от Републиканската партия. 

От щаба на Тръмп поискаха да бъдат ограничени полетите над имението му и местата, където ще се провеждат предизборни митинги. Оттам също така пожелаха бронирани стъкла около трибуните и военни транспортни средства, съобщи "Вашингтон пост", позовавайки се на свои източници. 

Републиканецът Майкъл Уолтц дори поиска Тръмп да получи самолет на американските ВВС или да се осигури допълнителна защита на самолета му. Президентът Байдън е наредил на "Сикрет Сървис" да предостави на Тръмп охрана като на президент. 

През последните месеци срещу Тръмп имаше два опита за убийство. През юли 20-годишният Матю Крукс улучи ухото на кандидата за президент, уби един човек и рани още двама, преди да бъде застрелян от "Сикрет Сървис".

Във втория случай предполагаемият стрелец бе открит, преди да може да стреля в Тръмп. След това върху "Сикрет Сървис" се изсипаха критики, че не е осигурила адекватна охрана на кандидата за президент.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини