Регионалната здравна инспекция в Перник организира безплатни скринингови прегледи за сърдечносъдови заболявания

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Перник организира безплатни скринингови прегледи за сърдечносъдови заболявания през този и следващия месец, съобщиха от институцията. Инициативата е във връзка с Националната програма за превенция на хронични незаразни болести 2021-2025 година.

Прегледите са предназначени за хора над 40-годишна възраст, независимо от здравноосигурителния им статус и фамилната им обремененост. Те ще се провеждат в Медицински център "Св. Георги" в Перник от екип кардиолози, сред които д-р Георги Маждраков, д-р Костадин Кичуков, д-р Даниела Василева, д-р Владимир Владов и д-р Пламен Петков.

Датите, в които пациентите ще бъдат преглеждани за сърдечносъдови заболявания са 24, 25 и 29 октомври, както и 4, 6 и 19 ноември. Графикът с часовете на провеждането им е публикуван на официалния сайт на РЗИ. От там съобщават, че желаещите да се запишат трябва да позвънят предварително на телефони 076/63 23 59 или 0889 36 36 30.

Всички скринингови прегледи са напълно безплатни, както за здравно осигурени, така и за здравно неосигурени лица. За явяване на тях не се изисква направление от личен лекар, допълват от РЗИ.

През месец юли т.г. безплатни скринингово изследване за остеопороза и измерване на костна плътност се извърши в Болницата за продължително лечение и рехабилитация (Профилакториум) в Перник. Те се спонсорираха от водеща компания с дългогодишен опит в развитието, производството и реализацията на хранителни добавки.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини