Започна изграждането на голям спортен комплекс до закрития басейн в Хасково

    Голям спортен комплекс на открито ще бъде изграден до закрития плувен басейн в кв. „Червена стена“ в Хасково. Той ще включва футболно игрище с изкуствена тревна настилка и размери 60 на 40 метра, игрище за баскетбол и волейбол с полиуретанова настилка, два тенис корта със същата настилка и игрище с пясък за плажен волейбол и хандбал. Ще бъде изградена паркова зона с растителност, пейки и алеи за разходка, на която ще бъдат изградени и паркоместа. Стойността е 1 900 000 лева.

    Това съобщи на символичната първа копка кметът на община Хасково Станислав Дечев. Тя беше направена заедно с представители на строителната фирма, която е изпълнител на проекта. Преди това беше отслужен водосвет и молебен за здраве и успех на начинанието от хасковски духовници.

    Строителството се финансира по проект с МРРБ. Той е целеви за общините и вече има подписано споразумение. Срокът на изпълнение е 180 календарни дни, поясни Станислав Дечев.

    След неговото изпълнение предстои последен стадий от обособяването на цяла спортна зона с площ от 22 декара. В „Червена стена" последната фаза предвижда ремонт на втория етаж от бившата столова на някогашното общежитие на селскостопанския техникум в Хасково. Там ще се помещава бъдещата модерна зала за джудо, тъй като тази която в момента ползват джудистите, е много малка. 

    В близост има и още един голям асфалтиран терен, който лесно ще се превърне в обширен паркинг. Той ще бъде естественото решение на паркирането не само около Спортната зона, но и за целия кв. „Червена стена“.

      

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини